En büyük reform!

A -
A +
 
Ekonomide normalleşme adımları peş peşe atılıyor. Politika faizi %15’e yükseldikten sonra. Merkez Bankası bankaların swap limitlerini %60’a; Zorunlu karşılıkları TL hesaplarında %6’ya, yabancı paralarda %19’a çıkardı. BDDK özel bankaları kredi vermeye zorlayan aktif rasyo uygulamasını kaldırdı. Yabancı fonlar iki haftada 1,5 milyar dolar tutarında hisse senedi ve tahvil aldı. Kurlar gevşedi, dolar/TL 8,05’ten 7,80’e düştü. Adalet ve Hazine Maliye Bakanı iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi, taleplerini dinledi, sorunlarına çözüm sözü verdi. Katar’la 10 anlaşma imzalandı. Çin’den aralık ayında 10 milyon doz aşı geliyor. Sağlık Bakanlığı Çin’den 50, Almanya’dan 25 milyon doz aşı için anlaşma imzaladı. Koronadan kurtulacağız inşallah. Bunların hepsi piyasaları rahatlatan olumlu gelişmeler... 
Hukuk, ekonomi, siyaset reformu tamam. Bunlar ülke geleceği açısında hayati öneme sahip adımlar. 
Ama önce eğitim. Eğitim olmadan kanunları tam anlamıyla uygulama şansınız yoktur. Binanın temeli çürük, siz üzerine kat kat çıkıyorsunuz. 
Çocuklarımıza daha ilkokula başlamadan önce Allah’a imanı sonra milliyetçiliği ve vatanseverliği öğretmemiz şarttır. 
Âdetlerinden, göreneklerinden ve ananelerinden tamamen kopuk bir nesil doğmasına izin verdiğimiz için bugünkü gençlik tanınmaz hâlde. Unutmayınız ki, ülkeyi gelecekte bunlar yönetecek. Kalbinde vatan sevgisi olmayanlar Türkiye’nin menfaatlerini nasıl koruyacak? Ya Amerika’nın ya Avrupa’nın esiri olacaklar. Milliyetçiliği öğretmediğimiz, vatan sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu kabul ettiremediğimiz için bu topraklar üzerinde kazanılmış 500 milyar dolar yurt dışına kaçırıldı. Herkes birbirini kandırıyor. İş adamları vergi vermemek için akla hayale gelmedik yollar kullanıyor. Şu siyasete bakın. Vatan haini PKK’lılara destek çıkanlar el üstünde tutuluyor. Neden? Vatanını sevmedikleri için, düşmana hizmet ediyorlar. Ekonomi batarsa batsın dolar yükselsin diyen hainler, banka hesaplarında 228 milyar dolar biriktirdi. Üniversiteyi bitirenler bir an önce yurttan kaçmak istiyor. FETÖ belası vatan düşmanları tarafından kuruldu... Masum kardeşinin üzerine tankları yürütenler, F-16’larla polis merkezini havaya uçuranlar, meclisi bombalayanların hepsi aynı neslin mahsulü… 17-25 Aralık isyanı, 15 Temmuz darbe girişimi bu hainlerin eliyle yapıldı.
Allah korkusunu, milletini sevmeyi, vatan aşkıyla yaşamayı çocuklarımızın alınlarına çivi yazısıyla kazımadığımız sürece ne kadar reform yaparsak yapalım, hangi dev projeleri hayata geçirirsek geçirelim, kalıcı iyileşme sağlayamayız. Ne Amerika’ya ne Avrupa’ya söz geçirebiliriz. 
Önce milliyetçi nesil yetiştirmeliyiz. En büyük reform budur. Ama bundan önce bunu öğretecek öğretmenleri yetiştirmemiz lazım. 
Türkiye böyle ayağa kalkar, böyle şahlanır! Yıkılmaz varlığını ilelebet böyle sürdürür. Hükûmetin önünde tarihî bir fırsat var. Eğitim, eğitim, eğitim. Gerisi sonra.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.