Akıncı’nın hain pilotlarını gördüm

A -
A +
15 Temmuz hain darbe girişiminin komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava üssündeki eylemlere ilişkin Sincan 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davanın ilk duruşmasını izlemek için dün sabah erken saatte mahkeme salonuna gittim. O gece Ankara semalarında milletin malı olan savaş uçaklarını alçak uçuşla uçurup; Meclis’i-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni-Polis Özel Harekât Başkanlığını ve halkı bombalayan o alçak-hain pilotları ve onlara emir verenleri yakından görmek istedim. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiğimiz yayınla darbeye direniş çağrısı yaptığımız TGRT binasının çatısını yalayarak geçen bu alçaklar için arkadaşlarım “Allah bize bunların yüzüne tükürme imkânı verir inşallah” demişlerdi. Duaları kabul oldu. 1 metre önümüzden geçirilerek mahkeme salonuna sokulan bu hainlerin hepsine tek tek arkadaşlarım-250 şehidimiz-2 bin 193 gazimiz adına haykırılması-söylenmesi gerekenleri söyledim. Birazcık içim soğudu. Gerisi adaletin işi. Ama biz takipçi olmaya devam edeceğiz.
 
YENİ KOMUTA KADEMESİ
 
Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantısı Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında bugün Çankaya Köşkü’nde toplanıyor. FETÖ’nün neredeyse 40 yıldır özenle sızdığı milletimizin göz bebeği TSK’yı bu pisliklerden arındırmak için yoğun çabalar ısrarla devam ettirilmeli. FETÖ’cülerin tasfiyesi için YAŞ iyi bir fırsattır. Terörle mücadelenin yoğun bir şekilde cereyan ettiği; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin bekasını tehdit edecek gelişmelerin yaşandığı bir dönemde güçlü bir orduya olan ihtiyacımız had safhaya çıkmıştır. Böyle nazik bir dönemde TSK’nın komuta kademesini belirlemek zor iştir. Millî Savunma Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na Allah kolaylık versin. İşleri zor. Mevcut Jandarma Genel Komutanı; Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genel Kurmay 2. Başkanının görev süreleri doluyor. Aldığım bilgiler şöyle; Genelkurmay Başkanı 2019’a kadar görevine devam edebilir. Kara Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Genel Komutanı‘nın görev süreleri 1 yıl uzatılabilir. Aynı formül Genelkurmay 2. Başkan için de geçerli. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanı değişebilir. Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Oramiral Veysel Kösele’nin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi bekleniyor. Herkesin gönlünden geçen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi. Ancak Yaşar Paşa, İçişleri Bakanı ile birlikte terörle mücadelede çalışmaya devam etmekten mutlu. Yani Kara, Jandarma ve 2. Başkan görevlerine devam edebilir. Daha kahraman ve daha cesur birini bulamadığımız sürece Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa görevine devam edecektir. Ama Sayın Cumhurbaşkanının ne yapacağını kestirmek zordur. Bu kez sivil otorite ne derse o olacak. Ama Genelkurmay İletişim Dairesinin yeniden dünya örneklerine bakılarak rehabilite edilmesini umut ediyorum.
 
SONER YALÇIN YALAN SÖYLÜYORSUN
 
‘Medya çalışanları birbirini iyi bilir‘ diyorsun ama benimle ilgili hiçbir şey bilmediğin anlaşılıyor. Bana ilişkin yazdıklarının tamamı yalan-yanlış-iftira. Senin iddianın tam aksine İhlas Grubu ile Kuleli Askeri Lisesine girdiğim 1974’ten TSK’dan kendi isteğimle emekli olduğum 2000 yılına kadar hiçbir ilişkim ve bağım olmadı. Keşke olsaydı. Keşke Enver Ören Bey gibi değerli bir büyüğümü daha önce tanısaydım. Ama nasip olmadı. Zaten TSK’da görev yaparken böyle bir ilişki imkânı olmazdı. Bu birinci yalan.
Emekli edilmedim, bilakis devam etmem istendi. Israrcı olup kendi isteğimle emekli oldum. Bu ikinci yalan.
“Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir” yorum ve tespiti bana ve gazeteye ait değil. O tespit, mülakat yapılan haber kaynağının kendi değerlendirmesi. Bu üçüncü yalan.
Atalarımız, ‘kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz’ derler. Sizin benimle ilgili bilgi toplamak için kılavuzluğuna başvurduğunuz kişiyi, şahsımla ilgili yalan-yanlış yazıları için mahkemeye verdim. Kendisi mahkûm oldu. Mahkeme kararını size gönderebilirim. Ankara’da çocuklarımın inşaat işleri yaptığını bilmeyen yoktur. O iddiaların yalan ve kasıtlı olduğu mahkemece kanıtlanmıştır. Çocuklarım kara para aklamıyor, esrar-eroin satmıyor, kaçakçılık yapmıyor. Özel iş almıyor. Herkes gibi rekabet ederek, şeffaf iş yapıyorlar. Kazançları helal. Ülkelerine eser yapıyorlar, vergilerini veriyorlar, İsrail lobilerine hizmet etmiyorlar. Çocuklarım kamudan hiçbir arsa almadı. Bu dördüncü yalan.
İhlas Grubu’nun benim üzerimde kayıtlı 1 liralık bir malı bile yoktur. İhlas Holding borsaya açık, şeffaf, geliri-gideri kayıt altında olan bir kurum. Bu beşinci yalan.
TSK içinde bir ‘Işıkçılar Taburu’ olduğundan bahsediyorsun. 17 yıldır bu kurumda çalışıyorum. Bu kurumun devlet ya da ordu içerisine adam yerleştirme gibi bir faaliyetine şahit olmadım. Bu altıncı yalan.
Ayrıca bu başlıktan neden bu kadar rahatsız oldunuz, gocundunuz? Ulusalcıların bu konudaki sicili çok mu temiz? Ben mi yaptım 27 Mayıs darbesini? Ben mi düzenledim 28 Şubat’ı?
Benim bugüne kadar, utanılacak-yüzümü kızartacak ve beni yere baktıracak bir işim olmadı. Ben millî ve yerli biriyim. CIA ve kankanız İsrail lobisi benden nefret eder.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.