Tahmininden daha kolay

A -
A +

Galatasaray’ın karşısında bu dönemde bulup bulabileceği en iyi rakip vardı.    Biraz yorgun, biraz da eksik Sivasspor ilk yarının sonlarında şöyle biraz esti ama penaltı kaçınca süngüsü iyice düştü.
Galatasaray’a dert olmaktan uzak kaldı.
Galatasaray ikinci golü de bulunca doğal olarak yazının paragrafları sarı kırmızılı renklerden oluştu.
Fatih Terim maç öncesi ‘fedakârlık’ örtüsüyle Marcao’yu sarıp sarmalarken, Saracchi’yi eskilerin deyimiyle ‘cereyanda’ bıraktı.
Oysa maç, Marcao’nun o ‘fedakârlığı’ yüzünden zora girebilirdi.
Pozisyon almasındaki yanlışı, penaltı yaptırmasından daha büyük hataydı.
Sivasspor ilk yarıda belki iki kez gelmiştir Galatasaray kalesine. İkisinde de Marcao tarafından salladı. Oysa top da skor da Galatasaray’ın kontrolündeydi.
Belhanda’yı anlamak da anlatmak da öyle zor ki.
Hiç tereddütsüz maçın en iyilerinden biriydi. Attı, attırdı, oynadı oynattı...
Gel gör ki, topa gereksiz ve zamansız sevdalanması az kalsın başına iş açacaktı.
Sonuca doğrudan etki yapan adam olunca o hatalar üzerinden akıp gidecek. Sizin anlayacağınız hem iyi, hem şanslıydı Belhanda...
Arda Turan, sadece futbola odaklandığında kolundaki pazubent nasıl da yakışıyor... O’nun tecrübesindeki bir futbolcunun ihtiyacı yok diye düşünülebilir ama attığı golün Arda Turan’a iyi geldiğini düşünüyorum.
Bence 70’ten sonrası önemli. O dakikadan sonra orta sahalar kayboldu. Maç Rus ruletine döndü. Top bir o kaleye, bir bu kaleye savrulup durdu.
O anlarda da başrole kaleci Okan çıktı.
Fatih Terim büyük harflerle, altı çizilmiş ders notları almış olmalı.
Baktı ki işler sarpa sarıyor, 80’de oyundan elini ayağını çekenleri kenara aldı Fatih Terim...
Orta alan direnci geri geldi,  Sivasspor’un o saman alevi gibi parlayan atakları da bıçak gibi kesildi, yerini gelişi güzel heyecanlara bıraktı...
Galatasaray ise üçüncü golün peşini bıraktı ama cebine koyduğu çok kıymetli 3 puanla İstanbul’un yolunu tuttu.
Fatih Terim’in mutlu olduğunu düşünüyorum.
Hem bu haftaları kayıpsız geçmenin tebessümü olmalı yüzünde, hem de geçen haftaya oranla biraz daha gelişmiş görünen oyun...

MAÇIN ADAMI: Okan Kocuk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.