ABD Menbiç’te havlu atıyor!

A -
A +
Afrin Operasyonu başlarken, kimin ne dediğini hatırlayan var mı? Yoksa hatırlatayım.
Ekranlarda boy gösteren bazı emekli generaller ile onlara eşlik eden siyaset eskileri, "Afrin operasyonu çok zor geçecek, çok zayiat vereceğiz. Ölü sayısı 3 bini geçince ABD ve Rusya devreye girer. Türkiye Beşar Esad ile mutlaka masaya oturmalı" demişti.
Bu kardeşiniz ne demişti peki?
"Türkler meydana çıktı mı hedeflediği menzile varmadan geri dönmez. Afrin düşecek dediysek düşecek. Hem de öyle uzun zamanda değil, kısa zaman içinde olacak bu. Ve bu aşamadan sonra ABD Türkiye'nin karşısında duramaz, Rusya yapmayın diyemez. Türkiye'nin Beşar Esad ile masaya oturmasına da gerek yok" demiştim.
Ne oldu?
Ölü sayısı 3 bin 500 sınırına dayandı. Afrin civarında âdeta keklik avlar gibi terörist avlıyor Mehmetçik. Ne müdahale eden var ne de ortalıkta görünen...
Arada bir, "Aman dikkatli olun, sivil katliamı olmasın" diye ricada bulunuyorlar. Onlara, "Siz insan olun da Doğu Guta'daki sivil katliamıyla ilgilenin. Türkiye sivil öldürmez" deyip işimize bakıyoruz.
Daha başka ne demişlerdi?
"Afrin tamam ama Menbiç çok zor ve hatta imkânsız. ABD oradayken kimse hayal kurmasın. Türkiye ile ABD karşı karşıya gelir ve bir savaşın ortasında kalırız" demişlerdi. 
Biz ne demiştik?
"Türkiye Afrin'den sonra Menbiç denilen bölgeye de aynı rahatlıkla girecek ve birileri Selahattin Demirtaş gibi mal mal bakmakla yetinecek. Köşeye sıkışan Amerika o bölgeden kuyruğunu kıstırmış şekilde ayrılacak" demiştik. 
Ne oldu?
Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı işte. 
Düne kadar bölgenin fedaisi gibi davranan ABD, "Yahu tamam. Menbiç'te siz ne istiyorsanız o olacak" demeye başladı. Bunu boşuna söylemiyorlar ha, yanlış anlaşılmasın!
Yarın Türkiye oraya girdiğinde kuyruğu kıstırıp kaçacaklarını biliyorlar. Rezil rüsva olmamak için, dünyanın gözünde madara olmamak için yapıyorlar bunu...
Ha, bak az kalsın unutuyordum.
Siyaset dehası ve savaş uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu? 
"Afrin Harekâtı'nı destekliyoruz ama Afrin'e girmeyin" diyordu değil mi? Gerekçe olarak da "Orada kan gövdeyi götürür. Mehmetçik oradan çıkamaz, orası tam bir bataklık. Çok ama çok zayiat veririz" diyordu hatırlarsanız.
Peki biz ne demiştik?
"Afrin kolay. Raco ve Cinderesi daha sıkıntılı. Oralar alındıktan sonra Afrin'de beklentilerin çok üzerinde bir başarı sağlayacağız" demiştik. 
Sonuç?
YPG'nin üst kadrosu tası tarağı toplayıp Afrin'den kaçmaya başladı. Geri kalanı da Hilal'in açık olan ucunu kullanarak sıvışmanın yolunu arıyor. Bazıları etek fistan giyip sivil rolü oynuyor. Bazıları ise teslim olup yaşama yolunu seçiyor. 
Ortada kan gölü var ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi Mehmetçiğin kanı değil. Katillerin, teröristlerin pis kanından başka kan yok ortalıkta...
Ve son olarak ne demiştik?
"Rahat olun, sıkıntı yok. Fırat’ın batısındaki temizlikten sonra sıra Fırat’ın doğusuna gelecek ve Allah’ın izniyle oralar da terör unsurlarından temizlenecek" demiştik.
Olacak, hem de çok rahat olacak...
Sınırlarımızın içindeki sivil teröristlerin arkalarını yasladıkları son terörist itlaf edilinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. 
Suriye ise Suriye, Irak ise Irak...
O teröristlerin itlaf edilmesi, HDP'yi de kurtaracak. Artık dağdan inen teröristlerden değil, kendi seçmeninden talimat alacaklar. Teröristlere güvenip bu ülkenin insanlarını tehdit edemeyecekler. 
Evet, stratejik güvenlik uzmanı ya da emekli general falan değiliz lakin biz de bu işlerden biraz anlarız yani. 
Çünkü biz bu ülkenin tarihini, tarihin akışını değiştiren zaferlerini biliyoruz. 
Çünkü biz, "Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim" diyen Mehmetçiğin yüreğindeki cesareti ve imanı biliyoruz. 
O cesaret ve iman bu ülkede yeni bir çağ başlatacak Allah'ın izniyle... 
İzleyin ve görün!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.