CHP'nin İstanbul adayı...

A -
A +
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in iddiasına göre Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul için Abdullatif Şener'i düşünüyormuş.
İstanbul'da 1 milyon Sivaslının yaşaması, Kılıçdaroğlu'nun bu kararı almasına neden olmuş.
Üzerinden iki gün geçmesine rağmen henüz yalanlanmadığına göre iddianın gerçek olma ihtimali çok yüksek.
CHP'nin sorunu da bu zaten...
Yılların tecrübeli partisi bir türlü doğru seçimi yapamıyor. Ne doğru dürüst bir lider seçebiliyor, ne vitrinine koyacağı adamları seçebiliyor. Öyle bir basiretsizlik ki seçim dönemlerinde kullanacağı şarkıyı bile seçemiyor.
Kılıçdaroğlu deseniz, o zaten apayrı bir komedi.
Adam ne yapıp ediyor, en olmadık isimleri kaybedenler kulübüne aza yapıyor. Adam sağcı mı solcu mu belli değil! AK Parti'nin kovduğu adamların kapısını aşındırmaktan heder oldu garibim. 
367 garabeti ve e-Muhtıra döneminde Abdullatif Şener ülkeyi yönetecekti. Erdoğan korkup Abdullah Gül'ü aday göstermese, asker darbe yapacak ve efendiyi Çankaya'ya oturtacaktı. Öyle söz vermişlerdi kendisine.
O hayalle trenden atlayıp kaçtı ama hayalleri çabuk söndü.
Sonra parti kurdu, akrabaları bile oy vermedi. Düşe düşe en son basamağa kadar yuvarlandı.
Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir siyasi mevtaya yeniden hayat vermek istiyor anlayacağınız.
Yahu adam hep kaybeden ve asla kazanamayacak olan biri. İstanbul'da 1 milyon Sivaslı var diye umutlanıyorsun ama bu adam Sivas'tan bağımsız aday olduğunda, Yiğidolar yüzüne dahi bakmadı. Sivas'ta bile  kazanamayan adam sana İstanbul'u mu kazandıracak?
Neyse ki bir şeyi anlamış...
CHP'nin içinde bu milletin itibar edeceği kimse olmadığını sonunda anlamış. Ama anlamadığı şey şu: Abdullatif Şener'in itibarı da CHP'dekilerin itibarından fazla değil. 
Bunu anlamamış ama seçimde anlayacak!

 
 
Nevşin Mengü ve kardeşinin iftirası
 
Nevşin Mengü'nün avukat olan kardeşinin yaptığı pisliği duymuşsunuzdur. "Bazı sivil polisler beni kaçırdı, darp edip bir ormana bıraktı" diyerek emniyet teşkilatına korkunç bir iftira attı.
Nevşin Mengü de sosyal medya hesaplarından polise hakaret ederek bunun hesabının sorulacağını yazdı. Neyse ki kamera kayıtları böyle bir şeyin asla yaşanmadığını ortaya koydu. 
Nevşin Mengü yaşanan bu kepazelikten sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama daha yaptı. Yazdığı metni okudum. Sadece durum değerlendirmesi yapmış.
Özür dileme yok
"Bugüne kadar hep doğruları aktarmaya gayret ettim. Ama bu kez olayı araştırmadığım için hata yaptım. Kardeşim benim zaafımdan yararlandı" diyor hanımefendi.
Önce şunun altını kalın çizgilerle çizelim:
Burada yapılan şey hata değil. Şayet polis o görüntülere ulaşamamış olsa, Nevşin Mengü iftiralarına şu an bile devam ediyor olacaktı. Bu meseleden "Hata yaptım" diyerek sıyrılamaz. Bu bir suç ve suçun bir karşılığı olmalı... 
"Kardeşim benim zaafımdan yararlandı?" demek ne anlama geliyor onu da merak ettim?
"Bir gün büyülü postallar da gelecek" diyerek darbecileri göreve çağıran birinin zaafı ne olabilir? Polis düşmanlığı mı hükûmet düşmanlığı mı yoksa devlet düşmanlığı mı? 
Hangisi?
Dedim ya!
Özür bile dilememiş. Nasıl hatayı kabullenmek bu? Sadece üzerine yağdırılan lanetten kurtulmak ve tepkilerden sıyrılmak için pişman olmuş gibi davranmış.
Yazdığı sözde pişmanlık açıklamasında bile polisi kötülemekten geri durmamış, onları şeytanlaştırma girişimine devam etmiş.
Hep söylerim, haşereler ilacı sevmez diye...
Bunu satır satır belli etmiş yazdıklarıyla...
Tekraren söylüyorum. Bu yapılan hata değil, bilerek ve isteyerek atılmış bir iftira. Toplumu ayaklandırmak için, polis teşkilatını karalamak için atılmış bir iftira...
Savcıları göreve çağıracak, "Bunu içeri atın" diyecek değilim. 
Ancak polis kardeşlerimden ricam, bu iftiraya sessiz kalmayıp toplu hâlde suç duyurusunda bulunmalarıdır.
Tazminat davası için harekete geçmeleridir. 
Bu iki iftiracı kardeşin toplumun gözündeki değerini göstermeleri açısından üç kuruşluk bir tazminat talep etmeleri kâfidir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.