Hayırlı cumalar Ayşenur Abla!

A -
A +
Hepinize hayırlı bir gün diliyorum arkadaşlar. Geçmiş ve gelecek kandiliniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun! Hadi bakalım, hayırlı cumalar...
"Ne oluyoruz be!" dediğinizi duyuyorum.
Bir şey olduğu yok, üstünüze alınmayın! Sadece Ayşenur Arslan'ı kudurtmaya çalışıyorum! 
İsmi yabancı geldiyse hatırlatayım.
CHP'lilere ve Gezi eylemcilerine, "Bu iktidarı devirmek için gerekirse PKK gibi silahlanalım" diyen bir abla vardı ya hani.
Hah işte, ondan bahsediyorum.
Kendisi katıldığı bir televizyon programında, "Bu ülke insanının dili değişti. Televizyon programı yapanlar 'Hayırlı cumalar' diye başlıyorlar mesela cuma günleri programa. Cumanın kutsal bir gün olduğunu zannederek. Cuma günü kutsal bir gün falan değil, eskiden cumaları topluca, beraber olunurmuş, tatil niyetine. Bu kadar şuur kaybına uğradık artık" demiş de...
Dikkat ederseniz, sadece "Bir televizyon programına katılmış" diyorum. Nevşin Mengü'nün programına katıldığını falan söylemiyorum, görüyorsunuz.
Gerek yok!
Maazallah, avukat kardeşiyle bir olup polise attıkları gibi bana da iftira falan atarlar, neme lazım di mi?
Biz Ayşenur Arslan'dan devam edelim en iyisi...
Ablamız 'cuma'dan bahsederken, "Cuma günü kutsal bir gün falan değil, eskiden cumaları topluca, beraber olunurmuş, tatil niyetine" demiş ya hani.
İşte ben o cumaları çok özlüyorum.
Ne güzel cumalardı be!.. 
Ormanda, parkta, deniz kenarında gezmek yerine camilerde toplanırdık. 
Babam enteresan bir imamdı. 
Herkesi ezan okuyarak cuma tatili için camiye çağırırdı. 
Çok eğlenirdik. 
Mesela minberi kaydırak niyetine kullanırdık.
Hele o körebe ve saklambaç oyunları yok mu?
Ah ah...
İmam Efendi gözlerini kapatıp dama duma dum diye 10'a kadar sayar, biz oraya buraya saklanırdık. 
Herkeste bir edep, bir adap vardı. Mesela hiçbirimiz ebemizi sobelemezdik! 
Öğleden sonraları minareden at beni, in aşağı tut beni oynardık. 
Şimdi şuur falan kalmadı kardeşim. Güzelim tatilimizi kutsal güne, tatil beldesi olan camilerimizi ibaret yerine çevirdiler. Ne oyun kaldı ne eğlence... 
Ah Ayşenur Arslan ah...
Seni böyle sefil, böyle zelil hâlde mi görecektik biz. Hani iktidara muhalif olduğunu anladık anlamasına da ekranda karşısına oturduğun hanımla dinsizlik yarıştıracağını tahmin etmemiştik doğrusu...
"Hayırlı cumalar" demek zoruna gidiyor demek ha...
E, bunu sen de senin gibiler de bir süre öncesine kadar yapıyordunuz, unuttun mu?
Sen unutmuş olabilirsin ama biz unutmadık. 
Hani şu referandum döneminde 'hayır'cıları coşturmak için ağzını şapırdatıp, "Hayırda hayır vardır" diyenleri, "Efendim hayırlı cumalar", "Hayırlı işler, bol rızıklı, bereketli günler" diyerek millete yavşayanları unutmadık hanımefendi!..
Ne olacak sizin bu hâliniz Tanrı aşkına Ayşenur hanımcım?
İşinize gelince Atatürk'ü, Kemalizmi, laikliği ve dahi dinî inançları sömürürsünüz. İşinize gelmeyince tabuttan kaçmış fâniler gibi "Ay şekerim bu ne dil böyle" deyip kenara çekilirsiniz.
Yıllardır, İslam düşmanı Batılılar için bir ileri karakol görevi gördünüz. Hayatınızı, dindarlara "gerici", milliyetçilere "faşist" yakıştırması yaparak geçirdiniz. Milletin dinî ve millî duygularını incittiniz.
Yetmedi mi?
Hedef ve amacınıza ulaşamayınca öyle bir kudurmaya başladınız ki dindarları bırakıp direkt olarak Din-i İslam'a hakaret etmeye başladınız. Yaptıklarınızla şeytanı bile emekliye sevk ettiniz!..
Sahi, size bu hakkı kim veriyor kuzum?
Biz sizin pazar tatilinize, ayininize, töreninize, şöleninize laf etmezken... Biz, sizin bacadan eve giren 'Noel Baba'nıza ilişmezken, siz nasıl oluyor da bizim kutsallarımıza böyle fütursuzca ve ahlaksızca dil uzatabiliyorsunuz?
Hindistan'da ineğe tapana saygı duyduğunuz gibi İslam'a mensup kişilere de saygı duysanız ölür müsünüz yahu?
Biz birbirimize "Hayırlı cumalar" diyoruz, siz inancınız gereği "Kara cumalar" deyiniz efendim. Biz birbirimize hayırlı günler diliyoruz, siz hayırsız günler dileyin. 
Biz birbirimizi Allah'a emanet ediyoruz, siz birbirinizi şeytana emanet edin. Biz birbirimizin kandilini kutluyoruz. Siz de gidin Kandil'deki teröristlerin katliamlarını kutlayın.
Bak vallahi, biz inançlı insanlar çok deliyizdir söyleyeyim. Sırf kıllık olsun diye cuma günleri toplanır size “Hayırlı cumalar” tweetleri atarız.
Bunalıma sokarız bak!
Onun için bize bulaşmayın.
Gidin azıcık ötede oynayın!
Hadi hayırlı cumalar!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.