Böyle bir ihtimal var mı?

A -
A +
Cumhur ittifakından sonra, muhalefet bloku da ittifak çalışmalarını tamamladı. CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçimlere tek çatı altında gitmeye karar verdi.
Sormamız gereken bazı sorular var.
Diyelim ki bu ittifak çoğunluğu ele geçirdi. Ve hatta diyelim ki seçim ikinci tura kaldı ve bu ittifak bir cumhurbaşkanı da çıkardı.
Bu durumda kimin politikaları yürürlüğe sokulacak?
CHP'nin mi?
Mesela, bir süre önce Güneydoğu'yu ateş topuna çeviren PKK'lılara "Hendekçi arkadaşlar" diyen, SİHA'dan rahatsız olan, etkisiz hâle getirilen teröristlere, "Masum köylü" diyen, YPG'nin terör örgütü olmadığını savunan ve hatta cenazelerinde gözyaşı döken CHP'nin politikalarına hangi parti ne diyecek?
"Bu ülkeyi böldürmeyiz, teröristlere göz açtırmayız" diye propaganda yapan İyi Parti bu söylemlere ne diyecek?
Ya da Saadet Partisi ne diyecek?
28 Şubat döneminde başörtülüler açılıp saçılsın diye "İkna odaları" kuranlarla, okunan ezandan rahatsız olup, şehitlik kavramından tiksinenlerle birlikte olup ülkeye yeni bir rota çizebilecek mi Temel Karamollaoğlu?
FETÖ konusunda hepsinin çok kolay anlaşacağına eminim. Onun için "FETÖ ile mücadele konusunda birlikte hareket edecekler mi?" diye sormuyorum. 
Hemen hepsi ABD'nin çıkarları için ortak hareket edecek mi? 
Mesela, Suriye'de Beşar Esad rejimini tanıyacaklar mı? Ya da YPG terör örgütünün El-Bab ve Afrin'e yerleşmesi için anlaşabilirler mi? 
Daha önce kendi ideolojilerinden gelen Ahmet Necdet Sezer ile dahi büyük kriz yaşayanlar, 4 partiyi temsil edecek Cumhurbaşkanı ile anlaşabilecekler mi? 
Hadi Meral Akşener Cumhurbaşkanı oldu diyelim. 
CHP bu durumu sorunsuz kabul edebilecek mi? Aralarında herhangi bir kriz çıkmayacağına garanti verebilecekler mi?
Ya da Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olduğunu varsayalım. 
Bugüne kadar yanında, yakınında bulunduğu bütün siyasi parti liderlerini satışa getiren Meral Akşener bu durumu hazmedebilecek mi?
Cumhurbaşkanlığı'nı kaybedeceği için Meclis'e milletvekili olarak giremeyecek duruma gelen Akşener bu durumu kabullenebilecek mi? 
Bu dört partinin 5 yıl boyunca gerçek bir iş birliği yaparak ülkeye hizmet edebileceğine gerçekten inanan var mı?
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.