Bunlar ne güzel hediye böyle...

A -
A +
“Kitabı tutup cami ile birlikte kitabın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmışlar...”
 
Geçtiğimiz Öğretmenler Günü'nde kardeşimin öğretmen arkadaşları geldi, güzel bir gün geçirdik. Konuşurken kitap okumadan konu açıldı, kitap okuduklarını söylediler, “Ne kitabı okuyorsunuz” dedim roman okuduklarını söylediler. Ben de onlara kitap hediye etmeyi düşünüyordum. Şevâhid-ün Nübüvve kitabını getirdim verdim, memnun oldular kitabı görünce biri daha çok sevindi mutlu oldu. Daha bir iki gün önce peygamber efendimizin hayatını anlatan bir kitap okumayı düşünmüş. Ne güzel denk gelmişti. İyi niyetle samimi olarak istemiş ki Allahü teâlâ da nasip etti, vesile olduğum için ben de mutlu oldum. (Şevâhid-ün Nübüvve [Peygamberlik Müjdeleri] kitabı, derin âlim ve büyük velî Mevlânâ Abdürrahmân Câmî hazretlerinin, “ŞEVÂHİD-ÜN NÜBÜVVE Lİ-TAKVİYET-İ EHLİL-FÜTÜVVE” adlı kitâbının tercümesidir. Muhammed aleyhisselamın peygamberliğine delil olan alâmetler ve mucizelerinin beyânı hakkındadır. Kitapta, bir mukaddime, yedi bölüm, bir hâtime vardır.)
Ertesi gün bu durumu düşünürken bu konuyla ilgili önceden yaşadıklarımdan da hatırıma geldi ikisini yazmak istedim.
Önceden oturduğumuz evdeki karşı dairedeki komşumuzun kızı nişanlanmıştı. Nişan hediyesi olarak çeyizinde kullanabileceği güzel bir eşya ile “Tam İlmihal” kitabı götürmüştük.
Ertesi gün telefonunda sadece kitabın fotoğrafını “çekip aldığım en güzel hediye” diye de yazmış paylaşmıştı. O zaman da çok mutlu olmuştum.
Bir ramazan-ı şerif ayında da Kadir gecesinde misafirlerimiz vardı. İftardan sonra balkonda otururlarken “Herkese Lazım Olan İman” kitabını hediye etmiştim. Sevindiler kalkıp sarıldılar teşekkür ettiler. Hatta bir ara karşımızda olan ışıkları yanan camiye doğru kitabı tutup cami ile birlikte kitabın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmışlar, güne uygun bir fotoğraf olduğunu söylemişlerdi.
Doğru yazılmış bir din kitabını okumanın, birine hediye etmenin çok sevap olduğunu öğrenmiştim, sevdiğim uygun gördüğüm kişilere mübarek ve özel günler vesilesiyle hediye etmeye çalışıyorum, inşallah hepimize okumak amel etmek de nasip olur...
Bu güzel kitapların bizlere ulaşmasında, bizlerin de başkalarına hediye etmemize vesile olan emeği geçen herkesten ve sevdiklerinden Allahü teâlâ razı olsun, çok teşekkür ederim...
             Rumuz: "Hatice"-Mersin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.