Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

DÜNYA Haberleri

Bazı İngiliz gazeteleri bugünkü sayılarında, Charlie Hebdo'nun özel sayısından bölümlerin yayımlanmasına yönelik tartışmaları sayfalarına taşıdı.

Financial Times gazetesindeki haberin başlığı, 'Türk mahkemesi Charlie tasvirlerini yasakladı' olurken gazetenin Türkiye muhabiri Daniel Dombey algı oluşturma çabasıyla müthiş bir efor sarfetti. Yasak kararının nüfusunun çoğunluğu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede, önde gelen laik gazete Cumhuriyet'in dergiden tasvirler yayımlamasının ardından alındığını belirten muhabir ülkede 'basın özgürlüğü'nün olmadığına vurgu yaptı.

HEDEF LAİKLİK DEĞİL, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Financial Times'ın haberinde şu satırlara yer verdi: nbsp;

'Mahkemenin kararı, Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik kaygıların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekçileri ile kendince laikler arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde geldi.'

Açık bir şekilde rahatsızlık uyandıran bu çirkinliği 'basın özgürlüğüne baskı' olarak çarpıtan Financial Times, tüm gün sosyal paylaşım sitelerinden algı oluşturmaya çalışan Cumhuriyet gazetesine sahip çıktı.

Financial Times, Türklerin sosyal medyada mahkeme kararına tepki gösterdiklerini yazıp, on binlerce kişinin Cumhuriyet'i desteklediğini ve 'Ben Cumhuriyet'im şeklinde tweetler attığını söylüyor. Nitekim, Cumhuriyet'e karşı gösterilen yüz binlerce kişilik tepki gazete tarafından görmezden geliniyor.

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

Gazeteye konuşan ABD merkezli düşünce kuruluşu German Marshall Fund'dan Özgür Ünlühisarcıklı'da bu algı operasyonuna şu sözlerle mudahil oluyor, 'Türkiye'de tehdit altında olan laiklik değil, ifade özgürlüğü ile hukukun ve hoşgörünün üstünlüğü.'

T24'E DE SAHİP ÇIKTILAR

Financial Times haberinin sonunda, haber sitesi T24'ün mahkemenin yasak kararına uymayarak Charlie Hebdo'nun son sayısının tümünü Türkçe yayımladığı bilgisi duyuruyor ve T24'ün bu 'özgürlükçü' yaklaşımına destek veriyor.

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

Times gazetesi ise hakaret içeren karikatürleri 'iddia' olarak tanımladı ve haberinde şu satırlara yer verdi: 'Birçok ülkede, insanların dine hakaret içerdiği iddia edilen tasvirleri görmesinin önlenmesi için kıstılamalar getirildi.' nbsp;

FOX'TAN BİR HAKARET DAHA

ABD merkezli Fox News'in internet sitesinde yayınlanan haberde, Fransa'daki Müslüman mahalleleri 'teröristler için insan kaynağı' olarak nitelendirildi. Bu mahallelerde Fransız medeni kanununun işlemediği, İslam hukukunun hüküm sürdüğü iddia edildi.

Sakinleri Müslüman olan bu bölgelerin 'çeteler tarafından yönetildiği' söylenen haberde, 'Polisler yanlarına kuvvetli destek almadan bu mahallelere giremiyor' ifadelerine yer verildi.

'TERÖR YUVASI' DEDİLER

Fransız hükümetinin ZUS (Duyarlı Yerleşim Bölgeleri) olarak sınıflandırdığı 751 bölgenin tümünü 'terör yuvası' kategorisine sokan Fox News, 'Fransız hükümeti buralardaki hakimiyetini kaybetti' dedi. Aynı metinde, Fransa'daki problemlerin sebebi olarak 'Müslümanlar'ın asimile edilmemesi' gösterildi. Kanal, Fransız hükümetinin 'silahlanma karşıtı politikalar izleyerek, vatandaşların kendilerini korumasına engel olduğunu' savundu.

FOX NEWS SPİKERİ CANLI YAYINDA 'TERÖRİST' İLAN ETTİ

Yanı sıra Fox News spikeri Jeanine Pirro, 'hepsini öldürmeliyiz' sözleriyle başladığı konuşmasında, Mısır'da demokratik seçimler ile başa gelmiş ve darbe ile devrilen Müslüman Kardeşler yönetimi ile meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi terörist ilan etti.

Darbe döneminde estirdiği terör ile yüzlerce masum insanın ölümüne sebep olan Sisi'ye 'teröristleri sürdü' ifadeleriyle sahip çıkan Pirro, tüm Müslümanlar'ı teröre destek veriyormuşcasına suçladı. nbsp;

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

KANADALI YAYIN KULUŞUNDAN TOKAT GİBİ CEVAP

CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer, nbsp;CBC Televizyonu haber yayınına katılarak, yaptığı açıklamada, söz konusu nbsp;karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları nbsp;rencide ettiğini söyledi. "Biz sorumlu bir yayın kuruluşuyuz" diyen David Studer nbsp;şöyle konuştu:

"Kanada'nın ulusal yayın kuruluşu olarak saygıyı teşvik etmek ve nbsp;hoşgörü, işimizin bir parçasıdır. Dinlerin önem verdiği, saygı duyduğu şeyler nbsp;vardır. Bu bazen bir heykel, bazen de bir resim olabilir. Eğer İslam, nbsp;peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna da saygı duymak zorundayız. nbsp;Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı. Bazıları bu karikatürleri görmeden nbsp;değerlendirme yapamayacağımızı söylüyor. Bunu kabul etmiyorum. O karikatürlerin nbsp;varlığı bile provakasyon için yeterlidir. Bunu yayınlamak çoğunluk tarafından nbsp;kabul edilen bir dine saygısızlıktır. Biz yerde yatan polisi vuran teröristlerin nbsp;görüntülerini de bu düşünce ile yayınlamadık. Karikatürleri de yayınlamayacağız. nbsp;Kaldı ki isteyen herkes o karikatürleri internette bulabilir."

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

MAHKEME KARARI

Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi dün Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağında yer alan Peygamber Efendimiz'in tasvirini yayımlayan bazı internet sitelerinin ilgili bölümüne erişimin engellenmesine karar vermişti.

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

Yahudi medyasında algı operasyonuna devam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...