Kanada'da CBC'den Charlie Hebdo resti

Kanada'da CBC'den Charlie Hebdo resti

DÜNYA Haberleri

Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC, Charlie Hebdo'nun tüm dünyada tartışmalara neden olan karikatürlerini yayınlamayacağını açıkladı.

CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer, nbsp;CBC Televizyonu haber yayınına katılarak, yaptığı açıklamada, söz konusu nbsp;karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları nbsp;rencide ettiğini söyledi. "Biz sorumlu bir yayın kuruluşuyuz" diyen David Studer nbsp;şöyle konuştu:
"İSLAM, PEYGAMBERİN TASVİRİNİ YASAKLIYORSA SAYGI DUYMALIYIZ"
"Kanada'nın ulusal yayın kuruluşu olarak saygıyı teşvik etmek ve nbsp;hoşgörü, işimizin bir parçasıdır. Dinlerin önem verdiği, saygı duyduğu şeyler nbsp;vardır. Bu bazen bir heykel, bazen de bir resim olabilir. Eğer İslam, nbsp;peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna da saygı duymak zorundayız. nbsp;Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı. Bazıları bu karikatürleri görmeden nbsp;değerlendirme yapamayacağımızı söylüyor. Bunu kabul etmiyorum. O karikatürlerin nbsp;varlığı bile provakasyon için yeterlidir. Bunu yayınlamak çoğunluk tarafından nbsp;kabul edilen bir dine saygısızlıktır. Biz yerde yatan polisi vuran teröristlerin nbsp;görüntülerini de bu düşünce ile yayınlamadık. Karikatürleri de yayınlamayacağız. nbsp;Kaldı ki isteyen herkes o karikatürleri internette bulabilir."
KANADA'YA 1500 ADET YOLLANDI
Öte yandan Charlie Hebdo dergisinin, saldırının ardından yayımlanacak nbsp;ve 3 milyon basılacağı açıklanan Cuma günkü nüshasından, Kanada'ya bin 500 adet nbsp;geleceği öğrenildi. Derginin Kanada'da dağıtımını yapacak olan LMPI isimli nbsp;dağıtım şirketinin yetkilisi Louis-Philip Vermeersch, dergilerin Toronto, nbsp;Vancouver, Montreal ve Halifax'ta satışa sunulacağını açıkladı.
KAYNAK: ENSONHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...