Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adana'da tehlikeli gerginlik

/ Kaynak: AA
Adana'da tehlikeli gerginlik

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'da Gezi Parkı protestoları devam ederken, iki karşıt görüşlü grup arasındaki gerilim sonrası sokaklar adeta savaş alanına döndü.

Adana'da Gezi Parkı protestoları nbsp; iki karşıt grubun karşı karşıya gelmesine neden oldu İki grubun karşı karşıya gelmemesi için polis barikat kurdu. Eyleme katılan kadın ve çocuklar gergin ortamdan polis araçlarıyla evlerine götürüldü. Adana'da Taksim Gezi Parkı protestoları nedeniyle Akkapı semtinde toplanan bir grup sloganlar atarak Atatürk Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Bu esnada karşıt görüşlü bir grup ile aralarında gergin anlar yaşandı. Polisin müdahalesiyle grup Atatürk Parkı'na gelip tekrar Akkapı'ya dönmek istedi. Grup Hürriyet Mahallesi'ne geldiğinde tekrar aynı grupla karşılaştı. Bu esnada polis araya barikat kurarak grupların karşı karşıya gelmesini önleyerek alternatif başka yoldan evlerine gitmesini istedi. Gruptakiler bu karara direndi. Gerilimin tırmandığı anlarda CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş araya girerek gruptakilerden sakin olmalarını istedi. Gerginliğin tırmanması üzerine olay yerine polis minibüsleri getirilerek kadın ve çocuklar evlerine götürüldü. Gruptaki erkekler ise ısrar ederek aynı yoldan evlerine geri dönmek istedi. Bunun üzerine polis grubu kordon altına alarak ilerlemek istedi. Bu sırada karşı gruptakiler ara sokaklardan taşlarla saldırıya geçti. Polis karşı gruptakilere gaz bombası attı. Sokaklar savaş alanına döndü. Bu esnada gruptaki bazı vatandaşlar yaralandı.
Polisin zırhlı akrep araçları da ara sokaklara girerek karşı grubu dağıtmak istedi. Bu arada iki gruptakiler karşılıklı olarak birbirlerine taşlarla saldırdı. Karşı gruptakilerin uzaklaşması üzerine diğer grup polis kordonunda Akkapı semtine getirildi. Gaz bombası nedeniyle vatandaşlar ve polisler zor anlar yaşadı.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...