Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu

/ Kaynak: AA
Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Nobel Tıp Ödülü, İrlandalı Campbell, Japon Omura ve Çinli Tu'ya verildi.

Nobel Komitesi'nden yapılan açıklamada, bu yılki Tıp Ödülü'nün yarısının "kancalı kurtların neden olduğu enfeksiyonlar için yeni bir tedavi yöntemi geliştiren" İrlandalı William Campbell ile Japon Satoshi Omura'ya diğer yarısının ise "sıtmanın tedavisinde yaptığı keşifler" için Çinli bilim adamı Tu Yoyo'ya verildiğini belirtildi. 


Açıklamada "Her iki keşif, her yıl yüzlerce milyon insanı etkileyen bu hastalıklarla mücadelede insanoğluna son derece güçlü, yeni imkanlar sağlamıştır. Keşifler, milyonlarca kişinin hayatını kurtarması açısından çok büyük öneme sahiptir" ifadesi kullanıldı. 


Campbell, Omura ve Tu, 8 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 3 milyon lira) tutarındaki ödülü paylaşacak. Üç bilim adamına, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül töreninde birer diploma ve altın madalya da verilecek. Tu, Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan ilk Çinli bilim adamı ve 12. kadın araştırmacı oldu.


Nobel Komitesi, 6 Ekim Salı günü fizik dalında Nobel Ödülü'nü kazanan ismi açıklayacak. Çarşamba günü kimya alanında ödül kazanan isim belli olurken, barış ödülünün sahibi perşembe günü, ekonomi ödülünün sahibi de 12 Ekim'de açıklanacak. Nobel Edebiyat Ödülü'nün ne zaman verileceği ise henüz bilinmiyor.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...