Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filipinler'de yağma olayları artıyor

/ Kaynak: İHA
Filipinler'de yağma olayları artıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Filipinler'de meydana gelen tayfun felaketi sonrasında ülkedeki ihtiyaçlar artarken, felaketin getirdiği yıkım fırsatçıların da işine yaradı.

Ülkedeki yağmalamaların artması hükümetin de güvenlik önlemlerini sıkılaştırmasına neden oldu. Tayfundan en çok etkilenen kentlerden biri olan Tacloban'daki bir süpermarkete giren insanların ürünleri topladığı görüntüler ise ülkede yağmalamaların arttığının kanıtı oldu. Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, hasar görmüş marketin raflarındaki ürünleri toplayanlar arasında pek çok çocuğun olması da dikkat çekti. nbsp;Yardım kuruluşlarının ve ihtiyaç malzemelerinin saklandığı depoların da silahlı gruplar tarafından yağmalandığı ülkede, çaresizlik, açlık, susuzluk ve fırsatçılığın anarşiye sebep olduğu ifade edildi. Olaylar sonrası yağmalamaların engellenebilmesi için Tacloban'a daha çok asker gönderildiği bildirildi. nbsp;Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu tür olayların önüne geçilmesinin planlandığı belirtilirken, yağmalamalara müsamaha gösterilmeyeceği ve yağmacılara karşı kanunun tüm gücünün kullanılacağı uyarısı yapıldı. Yetkililer ayrıca tayfundan etkilenen ancak yardımların henüz ulaşmadığı bölgelerde şiddet olaylarının yaşandığı haberlerinin geldiği bilgisini verdi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...