Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zuckerberg herkesi şaşırttı!

/ Kaynak: AA
Zuckerberg herkesi şaşırttı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin'de erişimin engelli olduğu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Pekin'de bir üniversitede kendisine yöneltilen Çince soruları Çince cevapladı

South China Morning Post gazetesinin haberinde, reklam ortakları ve Çin uzmanları ile bu ülkeye yaptığı ziyaretinde, Zuckerberg'in Çincesinin kötü olduğunu ifade ettiği ancak Pekin'deki Çinghua Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Çince yöneltilen sorulara Çince cevap verdiği belirtildi.


Çin'deki sosyal ağlarda Zuckerberg'in Çince konuşması en çok konuşulan konuların başında gelirken, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen "Weibo"da, Zuckerberg'in sadece merhaba ya da benzer basit şeyleri söyleyebileceği düşünüldüğü ancak soru-cevap şeklinde Çince konuşabilmesinin beklenmediği yorumları yapıldı. Diğer yandan yorumlarda Facebook'un Çin'de yasaklanmasının üzerinden beş yıl geçse de Zuckerberg'in Çin'de olmasının tezat durum oluşturduğu ifadeleri yer aldı.


Konuşması esnasında Çin'deki internet sansüründen bahsetmeyen Zuckerberg, Çin'deki şirketlere yurt dışındaki müşterilerini artırmalarında yardımcı olacaklarını belirterek onların müşteri bulmada Facebook reklamlarını kullandıklarını kaydetti.


YouTube, Facebook ve Twitter gibi küresel sosyal paylaşım sitelerine erişimin yasak olduğu Çin'de bunların yerine "Weibo", "Youku" ve "Renren" gibi yerli alternatifleri bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...