Libya'da kaçırılan teknisyen serbest

/ Kaynak: AA
Libya'da kaçırılan teknisyen serbest

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'da kaçırılan İtalyan teknisyen serbest bırakıldı.

İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Paolo Gentiloni, Libya'da temmuz ayında kaçırılan 54 yaşındaki İtalyan teknisyen Marco Vallisa'nın özgürlüğüne kavuştuğunu ve İtalya'ya doğru yolda olduğunu bildirdi.
Bakan Gentiloni, sosyal paylaşım sitesinden yazdığı mesajında, bir İtalyan firmasının çalışanı olan teknisyen Vallisa'nın 5 Temmuz'da kaçırıldığını anımsatarak, "Valissa, özgürlüğüne kavuştu. Dışişleri Bakanlığı Kriz Masası ve Trablus'daki büyükelçiliğimize teşekkürler. Vallisa şimdi İtalya uçağında" diye yazdı.
Paolo Gentiloni, kendilerine güven duydukları için Vallisa'nın ailesine de teşekkür etti. Aile de Marco Vallisa'nın kurtarılmasından ötürü İtalya Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.
Libya'nın kıyı şeridindeki Zuara kentinde bir İtalyan firmasının şantiyesinde görev yapan Marco Vallisa, Boşnak Petar Matic ve Makedon Emilio Gafuri ile 5 Temmuz'da kaçırılmıştı. Matic ve Gafuri'nin de daha önce serbest bırakıldıkları bildirildi.
Dünya genelinde kaçırılmış İtalyanların sayısı Vallisa'nın serbest kalmasıyla beşe düştü. Suriye'de 31 Temmuz'da kaybolan yardım gönüllüsü iki genç kız Greta Ramelli ile Vanessa Marzullo, Libya'da 22 Mart'ta kaçırılan teknisyen Gianluca Salviato, Suriye'de geçen yıl temmuz ayında kaçırılan Cizvit rahibi Paolo Dall'Oglio, Afganistan ile Pakistan arasında 19 Ocak 2012'de kaçırılan Giovanni Lo Porto henüz özgürlüklerine kavuşamadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...