İran'dan Mısır'a İsrail suçlaması

/ Kaynak: AA
İran'dan Mısır'a İsrail suçlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

İran, Mısır yönetimini "İsrail'e hizmet etmekle" suçladı

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Cenneti, Mısır'ın Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah Sınır Kapısı'nı kapatmasına tepki göstererek, Mısır'ı Siyonistlere hizmet etmekle suçladı.
Tasnim haber ajansına göre, Cenneti verdiği cuma hutbesinde, Mısır'ın güvenli bölge adı altında sınırda çok sayıda evi yıkmasını eleştirerek, "Mısırlılar bunu neden yapıyor, savaş sırasında Gazze halkına ne yardımda bulundunuz?" sorularını yöneltti.
Cenneti, "Mısır yönetimi bunları yaparak Siyonistlere büyük hizmet ediyor" ifadesini kullandı.
"ABD'den korkmayın, halk arkanızda"
Hutbesinde nükleer müzakerelere de değinen Cenneti, İran'ın nükleer müzakere heyetine, ABD'nin şartlarına boyun eğmemeleri çağrısında bulundu.
Cenneti, İran'ın BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu ile Viyana'da nükleer müzakerelerini sürdüren ekibine hitaben şunları söyledi:
"Dikkatli olun, izzetinizi koruyun, ABD'den korkmayın, halkın yıllarca elde etmek için çabaladığı değerleri kaybetmeyin. İran halkı ve Rehber Hamaney sizin arkanızda."
"Aştiyani fitne ekibinden"
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı için meclise önerdiği Fahreddin Ahmedi Daniş Aştiyani'yi "fitne ekibinden" olmakla suçlayan Cenneti, Aştiyani'ye güvenoyu vermeyen meclise teşekkür etti.
İran'da cuma namazı kıldıran imamlar, ülkenin en üst otoritesi olan Ayetullah Ali Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...