NASA'ya Türk deprem uzmanı

NASA'ya Türk deprem uzmanı

DÜNYA Haberleri

Fransız asıllı Türk vatandaşı bilim adamı Ronald Karel, NASA'nın düzenlediği Küresel Deprem Tahmin Sistemi Projesi'nin tanıtımında sunum yaptı.

Fransız asıllı Türk vatandaşı bilim adamı 60 yaşındaki Ronald Karel, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından düzenlenen Küresel Deprem Tahmin Sistemi Projesi'nin tanıtımında, 'Yeryüzüne Yakın Bölgelerde Oluşan Deprem Bulutları' konulu sunum yaptı. Toplantıda NASA Ames Başkanı Pete Worden, Karel'in Asya, Avrupa ve Amerika'da kolları olacak San Francisco merkezli GeoCosmo Araştırma Merkezi'nde üst düzey yönetici olarak görevlendirilmesine karar verdi. Yaklaşık üç ay NASA'da kalarak bilimsel araştırmalara katılacak olan Karel, "Bir Türk vatandaşı olarak NASA akademisyenlerin kurduğu Geocosmo Research Centre'da görev almak ve 'iyonize bulutlarını' bilimsel olarak burada anlatabilmemin hem ülkem hem de bilim adına önemli bir adım olduğuna inanıyorum" dedi. Çalışmaları hakkında bilgi de veren Karel, "İyonize bulut veya iyonize sis oluşabilmesi için depremin derinliğinin 10 kilometreyi geçmemesi gerek. 2009'da iyonize bulutlarının varlığını NASA'da yapılan laboratuvar araştırmasından sonra bilimselleştirerek bu alanda önemli bir adım atmıştık" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...