Golan'da savaş rüzgârları esiyor

Golan'da savaş rüzgârları esiyor

DÜNYA Haberleri

İsrail savaş uçağı, sabah saatlerinde Golan Tepesi'nde Esad güçlerini bombaladı. Hizbullah ise Lübnan sınırında devriye gezen İsrail aracını vurdu

İsrail, Suriye ve Lübnan üçgeninde gerilim savaş rüzgârlarına dönmeye başladı. İsrail, kendi topraklarına füze fırlatıldığını ileri sürerek, Suriye'deki Golan Tepesi'ni bombaladı. Kuneytra kenti yakınlarında bulunan 90. Birlik ve üç noktanın hedef alınmasının ardından, Lübnan sınırında devriye gezen bir İsrail askeri aracı, Hizbullah militanları tarafından tanksavar ile vuruldu. 2 İsrail askerinin öldüğü, 7'sinin ise yaralandığı bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA ise, bir İsrail askerininin de rehin alındığını ileri sürdü. nbsp;İsrail topçu birlikleri ise saldırının yapıldığı yere 25 top mermisi attı. Bu saldırıda ise 2 Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı askerin öldüğü açıklandı. Saldırının, Lübnan ile İsrail sınırları arasındaki Şebaa Çiftlikleri'nde düzenlenen açıklayan Hizbullah, "10 gün önce Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra'da, Hizbullah konvoyuna düzenlenen saldırıya misilleme yaptık" açıklamasında bulundu. nbsp;İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lübnan sınırındaki çatışmalara ilişkin, "Bize kuzey sınırımızda kafa tutanlara, Gazze'de olanları hatırlatmak isterim. nbsp;Hamas, var olduğu günden bu yana en büyük kaybını yaşamıştı. Şimdi de ordumuz her cephede savaşmaya hazırdır" dedi. Sderot ziyaretini kısa kesen Netanyahu, buradan kurmaylarıyla Tel-Aviv'e gitti. İsrail'de yayın yapan Kanal 10 televizyonu, ordunun, bölgede yaşanan gelişmelerin ardından kuzeydeki Hayfa ve Rosh Pinna havalimanlarını güvenlik gerekçesiyle kapattığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...