IŞİD, kobani'den sonra gözünü Kerkük'e dikti

IŞİD, kobani'den sonra gözünü Kerkük'e dikti

DÜNYA Haberleri

Kobani'de büyük darbe yiyen IŞİD militanları eş zamanlı olarak Kerkük ile Musul'a saldırdı. Peşmerge Tugay Komutanı Tuğgeneral Şerko Fatih öldü

Kobani'de 134 gün süren savaşta 3 bin 710 militanını kaybeden IŞİD'in yeni hedefi Kerkük oldu. Havanın sisli olmasından faydalanan militanlar, eşzamanlı olarak gece saldırıya geçti. Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki köylere saldıran militanlar şiddetli çatışmaların ardından bazı köyleri ele geçirdi. Şehir merkezindeki Kasr Oteli'ni hedef alan militanlardan biri nbsp;üzerindeki bombaları patlattı, ikisi patlatmadan yakalandı. Saldırıda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Şerko Fatih ve Peşmerge saflarında çatışan Türkmen Binbaşı Saddam Abdulhalik'in de aralarında bulunduğu 7 Peşmerge hayatını kaybetti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Yardımcısı Kosret Resul, Peşmergeye destek için emrindeki tugayla Kerkük'e geldi. IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Hem gece hem de havanın sisli olmasından yararlanarak saldırıya geçen militanlar, gün doğduktan sonra koalisyon uçaklarının bombardımanın ardından püskürtüldü. Bu arada Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşed Salihi, "IŞİD'in Kerkük saldırısı bekleniyordu. Otel baskını, bir denemeydi. Kerkük'ün güvenliğini test ettiler. Bundan sonra yeni saldırılar olabilir. Peşmergenin tek başına Kerkük'ü savunmasına çok güvenimiz yok. Hava güçleri olmadığı takdirde IŞİD'in karşısında kimse duramaz" dedi.
1 GÜNDE 114 ÖLÜ
Irak'ın dün başkent Bağdat'ın da aralarında bulunduğu Kerkük, Musul, Selahaddin, Anbar illerinde meydana gelen saldırılarda ve intihar eylemlerinde toplam 114 kişi hayatını kaybetti, 152 kişi de yaralandı. Öte yandan Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan Suriye sınırındaki Kilis'e zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Zırhlı araçların bulunduğu tırlar konvoy halinde Suriye sınırındaki kritik bölgelere gönderildi. Zırhlı araçlar, IŞİD ve PYD militanlarının kontrolündeki bölgelerin bulunduğu yerlerin karşısındaki Türkiye topraklarına konuşlandırıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...