Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhalifler Halep'te ilerliyor

/ Kaynak: AA
Muhalifler Halep'te ilerliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Şam Cephesi, Halep'te 80'inci Tugaya saldırarak 20 rejim askerini etkisiz hale getirdi.

Halep'teki çatı muhalif birliği Şam Cephesi kentin kuzeyinde rejim güçlerinin denetimindeki 80. Tugaya ağır silahlarla saldırarak 20 askeri öldürdü ve tugaydaki iletişim şebekesini imha ettiği bildirildi.
AA muhabirine açıklamada bulunan Şam Cephesi saha komutanlarından Ala Ahmed, Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin sabahın erken saatlerinde Halep'in doğusunda yer alan Neyrab askeri havaalanı ile Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki 80'nci Tugay'a ağır silahlarla saldırdıklarını söyledi.
Saldırılarda 20 rejim askerini etkisiz hale getirdiklerini ile tugaydaki telsiz şebekesini imha ettiklerini dile getiren Ahmed, "Esed güçlerine karşı bu sabah erken saatlerde bir operasyonumuz oldu. Operasyonda 80. Tugay ve çevresinde Esed güçlerinin kullandığı binalar füzelerle vurularak imha edildi. Tugay içerisinde Esed güçlerinin iletişimini sağlayan telsiz şebekesini de imha ettik" dedi.
Tugayda vurulan yerlerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Ahmed, "Tugayda telsiz şebekesini vurmamızın amacı, Esed güçlerinin birbiriyle iletişimini kesmek için bunu yaptık. Tugaydaki imdat yolları atılan füzelerle imha edilerek bağlantıları kestik." sözlerine yer verdi.
80'nci Tugay çevresinde çatışmaların 5 saat sürdüğüne işaret eden Ahmed, söz konusu tugay içerisinde çok sayıda askeri araç ve bina atılan toplarla imha ediğini ve vurulan binalardan yoğun dumanların yükseldiğini vurgulandı.
Silahlı muhaliflerin bölgedeki evlerin duvarlarında açtığı deliklerle Şam yönetimine bağlı güçlerin kaldığı yerlere ateş açtığını kaydeden Ahmed, hedeflerinin tugayın denetimini sağlayarak Halep üzerindeki rejimin kuşatmasını tamamen kırmak olduğunun altını çizdi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...