Tikrit IŞİD'den temizleniyor

Tikrit IŞİD'den temizleniyor

DÜNYA Haberleri

İki gün önce başlatılan operasyonda 100'den fazla militan öldürüldü. IŞİD kaçan komutanlarını infaz etmeye başladı

Irak'ta Selahaddin şehrine bağlı Tikrit kasabasının IŞİD'den kurtarılması için başlatılan büyük operasyon olumlu sonuçlar vermeye başladı. Tikrit'in merkezine doğru çeşitli kollardan ilerleyen Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şabi destekli yaklaşık 30 bin kişilik Irak güvenlik gücü karşısında IŞİD militanları geri çekilmeye başladı. Ordu güçleri, Tik-rit'e 5 kilometre uzaklıktaki Kadisiye semtine girdi, kente 2 kilometre uzaklıktaki Deyyum semtinde de ilerleme kaydetti. Tikrit'in yüzde 50'sinin IŞİD'den kurtarıldığını açıklayan askeri yetkililer, çatışmalarda 100'den fazla militanın öldürüldüğünü kaydetti. El Dor ilçesindeki çatışmada öldürülenler arasında IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'nin kuzeni Hamid El Sebi'nin de yer aldığı öne sürülüyor. Operasyonlarda 18 gönüllü asker ölürken, 35 asker de yaralandı. Militanlardan temizlenen bazı köylerde IŞİD'in rehin aldığı 100'e yakın kişinin de kurtarıldığı açıklandı. nbsp;Operasyonlar karşısında IŞİD'i çökerttiklerini belirten Selahaddin Valisi Raıd El Cuburi, "Öldürülen IŞİD militanları arasında keskin nişancılar ve yabancı savaşçılar da bulunuyor" dedi. Bu arada örgüt, Tikrit'teki çatışmalardan Kerkük'e bağlı Havice ilçesine kaçan 11 IŞİD komutanını ihanetle suçlayarak kurşuna dizdi. Militanlar bir başka katliamı ise Musul şehrinde gerçekleştirdi. Emniyet güçleriyle iş birliği yaptığı öne sürülen 22 kişi sokak ortasında kurşuna dizildi.
Tikrit IŞİD'den temizleniyor
TÜRKİYE'DEN IRAK'A 2 UÇAK DOLUSU SİLAH
Türkiye, Irak'a askeri yardım gönderdi. C-130 tipi iki askeri uçak, başkent Bağdat'ın 20 kilometre doğusundaki El Musenna Askeri Hava Üssü'ne indi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, söz konusu yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti. Büyükelçi, Türkiye, dost ve kardeş Irak Hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edecek" dedi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...