Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husi hedeflerine hava saldırıları sürüyor

/ Kaynak: AA
Husi hedeflerine hava saldırıları sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Husilere karşı yürütülen Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamındaki hava saldırılarının devam ettiği belirtildi

Görgü tanıkları, koalisyon uçaklarının, Sana'nın doğusundaki Nukum Dağındaki askeri bölgeleri vurduğunu ifade etti. Sana'nın güneyinde yer alan ve Ensarullah Hareketi'nin kontrolü altındaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile kentin merkezindeki Fec Attan bölgesindeki Roket Tugayları'nın karargahından patlama sesleri duyulduğunu aktaran kaynaklar, Uluslararası Sana Havalimanı yakınından da patlama sesleri geldiğini kaydetti.
Hava operasyonlarına Husilerin de roketatarlarla karşılık verdiği belirtildi.
Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.
Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...