Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telafer'de 20 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Telafer'de 20 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinde, Peşmerge güçleri ile DAEŞ arasındaki çatışmalarda, 20 militanın öldüğü bildirildi.

Irak güçlerinin "Musul operesyonu" için kurduğu "askeri kampın" komutanlarından Mazin Hamdani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in sabah 3 koldan Peşmerge güçlerinin bulunduğu mevzilere saldırdığını belirterek, "Peşmerge güçleri saldırıyı püskürtmeyi başardı ve teröristlere ağır bir darbe vurdu. Çatışmalarda 20 militan öldürüldü. Çatışmalarda koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Peşmergeye destek verdi" dedi. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini de kentin Arap Mahallesi'nde, DAEŞ'in "Ebu Nure lakaplı emiri"nin düzenlenen bir suikastle öldürüldüğünü iddia etti. Haziran 2014'te Musul'un DAEŞ'in kontrolüne geçmesinin ardından Kerkük, Selahaddin, Diyala ve Enbar gibi kentlerde, Irak güçleri ile militanlar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Irak ordu birlikleri ve Peşmerge güçlerinin, DAEŞ'e yönelik saldırılarına, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava operasyonlarıyla destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...