Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çad'da 3 günlük yas ilan edildi

Çad'da 3 günlük yas ilan edildi
Başlık ResmiÇad'da 3 günlük yas ilan edildi

Çad Devlet Başkanı İdris Debi, başkent Ndjamena'da önceki gün düzenlenen saldırıların ardından 3 günlük yas ilan etti.

Kaydet
|
Debi, ulusa sesleniş konuşmasında, saldırıyı düzenleyenleri bulmak konusunda Çad güçlerinin kararlı olduğunu belirtti. Devlet Başkanı Debi, Boko Haram örgütüne karşı düzenlenen operasyonlara katıldığı için Çad'ın hedef alındığına işaret etti. Başkentte önceki gün polis akademisinde 5 dakika arayla 2 bombanın patlaması sonucu 16'sı polis 19, merkez karakoluna düzenlenen saldırıda ise 9 kişinin öldüğü açıklanmıştı.
Saldırılarda 57'si ağır 101 kişinin yaralandığı bildirilmişti.
Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, 3 intihar eylemcisinin düzenlediği saldırının Boko Haram tarafından planlandığını öne sürmüştü.
Bazı bölge ülkelerinin de desteğiyle ocaktan bu yana 5 bin askerle Boko Haram'a yönelik operasyonlar düzenleyen Çad'ın başkenti Ndjamena ilk kez bu kadar kanlı saldırılara sahne oldu.
Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
Öte yandan Nijerya'nın başkenti Abuja'da geçen hafta düzenlenen toplantıda Nijerya, Nijer, Çad, Kamerun ve Benin'in Boko Haram örgütüne karşı mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Mücadele Gücü'nün (MNJTF) oluşturulduğu belirtilmişti.
Çad'ın başkenti N'Djamena'da merkezinin kurulması planlanan Ortak Çok Uluslu Mücadele Gücü'nün 8 bin 700 asker, polis ve sivilden oluşacağı ifade edilmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.