Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi'nin askerleri yargısız infaz yaptı

/ Kaynak: AA
Darbeci Sisi'nin askerleri yargısız infaz yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbeci Sisi'nin sözde güvenlik güçlerinin düzenlediği baskında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Emniyet kaynaklarının iddiasına göre, güvenlik güçleri, başkent Kahire'nin 6 Ekim bölgesindeki bir evde "aranan bazı kişilerin" bulunduğunu tespit etti. Söz konusu eve baskın için harekete geçildiği esnada içeriden ateş açıldı.

Karşılık verilen olayda Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 9 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında eski milletvekili Nasır el-Hafi'nin de olduğu belirtildi.

İhvan kaynakları ise söz konusu kişilerin ateş açtığı iddiasını yalanlayarak, "boş ve geçersiz bazı nedenlerden dolayı arandıkları için saklanan" üyelerinin silahsız olduğunu ifade etti.

Başka ihvan kaynakları da öldürülenlerin 60 yaşın üzerinde olduğunu dile getirdi.

"Darbe yönetimi suikast suçu işledi"

Bu arada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) resmi Facebook hesabı üzerinden yayımlanan yazılı açıklamada, "Darbe yönetimi, İhvan mensubu tutuklu ve şehit ailelerine hukuksal ve psikolojik destek sağlayan komite üyelerine yönelik suikast suçu işledi" ifadeleri kullanıldı.

İhvan üyelerinin bir evde alıkonulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mısır'ın çete devleti haline dönüştürülmesi amacıyla bir soruşturma olmadan ve suçlama yöneltilmeden soğukkanlılıkla öldürüldü. Yöneticilerimize düzenlenen saldırı Sisi'nin (Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi) kurduğu yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Evinde ve ailesinin önünde öldürülmeyi kabul etmeyen mazlum ve ezilmiş kesimlerin öfkesini kontrol edemeyecek."

"Bu suç alçak bir suikasttir"

İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katil rejim can aldı ve hapse attı. Bugün de onların ailelerine çocuklarına bakanları öldürdü. Bu, suç çetesinin alçak bir suikasttir" ifadelerine yer verdi.

Emniyet kaynaklarının öldürülen kişilerin silahlı olduğununa dair iddiasını kesin bir dille yalanlayan Muntasır, "Şerefli insanların hainlerin eliyle öldürülmesi, hain ve katil Sisi'nin, Sina'daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...