Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soykırım zanlısına beraat

/ Kaynak: AA
Soykırım zanlısına beraat

DÜNYA Haberleri  / AA

'Soykırım suçu işlemek' şüphesiyle yargılanan Cvetkoviç, 'delil yetersizliği' nedeniyle beraat etti.

"Soykırım suçu işlemek" şüphesiyle yargılanan Cvetkoviç'in, Bosna Sırp Cumhuriyeti Ordusu bünyesinde görev aldığı sürede Srebrenitsa'daki BM ve UNPROFOR üslerine saldırı gerçekleştirmek, 11 Temmuz 1995'teki "Krivaya-95" askeri operasyonuna katılmak ve diğer Sırp askerlerle birlikte 16 Temmuz 1995'te 900 Boşnak sivilin kurşuna dizildiği Branyevo mevkisindeki katliama katılmakla suçlanıyordu.
Bosna Hersek Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cvetkoviç'in de diğer Sırp askerlerle birlikte Branyevo'daki olayda Boşnakları makineli silahla kurşuna dizdiği ifade edilmişti.
Mahkeme Başkanı Darko Samarciç, Branyevo'da büyük bir katliamın gerçekleştiğini ve burada yaşanan olayla ilgili verilmiş mahkeme kararlarının bulunduğu anımsatarak, "Ancak mahkeme, bireysel yargılamada bu katliamın suçlusunu belirlemek zorundadır. Bu davada mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle zanlının katliama katıldığını doğrulayamamıştır" ifadesini kullandı.
Tutuklu yargılanan Cvetkoviç'in beraat kararının ardından cezaevinden çıktığı öğrenildi.
Bosna Hersek Savcılığı'nın karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...