Gürcistan'da Rusya karşıtı protesto

/ Kaynak: AA
Gürcistan'da Rusya karşıtı protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki hükümet binası önünde toplanan vatandaşlar, hükümeti Rus politikalarına karşı daha etkili mücadeleye çağırdı.

Ülkede faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve medya örgütleri tarafından organize edilen gösteride, binden fazla gösterici "Rusya'yı durdurun" sloganları atarak, hükümetten "Rus işgali" karşısında daha aktif dış politika yürütmesi talebinde bulundu.
Göstericilere hitap eden insan hakları savunucusu, bir dönem kamu denetçiliği görevini de yürüten Giorgi Tuguşi, Avrupa'nın bir parçası olan ve insan haklarının korunduğu bir Gürcistan'da yaşamak istediklerini belirterek, "Hepimiz Rusya'ya hayır diyelim. Yaşasın Avrupa" dedi.
Göstericiler, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin danışmanı Zurab Abaşidze'nin Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigol Karasin ile yaptığı görüşmelerin "formalite olduğu" ve "sonuç vermeyecekleri" gerekçesiyle iptal edilmesi talebinde bulundu.
Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus askerlerinin, 10 Temmuz'da bölge için hayati önemdeki Bakü-Supsa petrol boru hattını da kontrollerindeki bölgeye dahil edecek şekilde yeni sınır işaretleri koyması üzerine Gürcistan ile Rusya arasındaki gerilim yeniden alevlenmişti.
Taraflar arasında 2008'de yaşanan savaşın ardından anlaşma sağlanmış ancak Rusya, Güney Osetya ve Abhazya'yı bağımsız ülkeler olarak tanımıştı.
Gürcistan'da yeni hükümetin göreve gelmesiyle birlikte Rusya ile Gürcistan arasında bir kaç ayda bir yapılan doğrudan görüşmeler başlamıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...