Taiz'de çatışma: 6 ölü

/ Kaynak: AA
Taiz'de çatışma: 6 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Taiz'de Halk Direnişi güçleriyle Husi militanlar arasında çıkan çatışmalarda, 6 Halk Direnişi milisi ölürken, 20'si yaralandı.

Yemen'in Taiz ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi (HD) güçleriyle Husi Ensarullah Hareketi militanları arasında çıkan çatışmalarda, 6 HD milisinin öldüğü, 20'sinin yaralandığı bildirildi. HD kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz kentinde Cebel Sabr bölgesinde HD ile Husiler arasında çıkan şiddetli çatışmalar sonucu, 6 HD milisi hayatını kaybetti, 20'si ise yaralandı. Husilerin Taiz'deki bazı bölgelere havan toplarıyla saldırı düzenlemesi üzerine taraflar arasında çıkan çatışmalarda Husilerden de ölen ve yaralananların olduğunu ifade eden kaynaklar, ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi vermedi. Öte yandan, HD güçlerinin Taiz'in kuzeyindeki Cebel el-Maktar bölgesini ele geçirdiği belirtildi. HD kaynakları, milis güçlerin Husi kontrolündeki bölgeye düzenlediği saldırı sonrasında çıkan çatışma sonucu bir çok militanın hayatını kaybettiğini, bölgenin ise ele geçirildiğini kaydetti. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile merkezi yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ise ülkenin çeşitli kentlerinde hala sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...