Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta 16 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 16 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Salahaddin vilayetinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik yürütülen operasyonlarda 16 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Ortak Askeri Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, güvenlik güçlerinin, Salahaddin'e bağlı Samarra Adası bölgesinde yürüttüğü operasyonlarda, aralarında bir keskin nişancının da bulunduğu 16 DAEŞ militanının öldürüldüğünü belirtti. Operasyonlarda örgüte ait üzerinde makineli tüfek bulunan 3 aracın da kullanılamaz hale getirildiğini ifade eden Resul, bir ekibin de bölgede yere döşenmiş patlayıcıları etkisiz hale getirmeye başladığını dile getirdi. Samarra operasyonunun planlandığı şekilde gittiğine dikkati çeken Resul, güvenlik güçlerinin durumu kontrol altında tuttuğunu kaydetti. Irak güvenlik güçleri, DAEŞ'in Salahaddin ve Felluce arasındaki yardım yollarını kesmek amacıyla, Samarra Adası ve Es-Sersar arasındaki bölgeyi kontrol altına almaya çalışıyor. Ortak Askeri Operasyonlar Komutanlığı, dün DAEŞ'in elindeki Samarra Adası bölgesini kurtarmak için hava destekli operasyona başlandığını duyurmuştu. Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...