NATO'dan Ukrayna'da itidal çağrısı

/ Kaynak: AA
NATO'dan Ukrayna'da itidal çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO, Ukrayna'nın doğusunda yaşananları değerlendirerek, müttefiklerin artan şiddet olaylarından ciddi endişe duyduğunu kaydetti.

NATO, Ukrayna'nın doğusunda taraflara itidal çağrısında bulundu. NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'nın doğusunda yaşananları değerlendirdiği belirtilerek, müttefiklerin artan şiddet olaylarından ciddi endişe duyduğu kaydedildi. Açıklamada, Ukrayna'da bütün tarafların tansiyonu düşürmesi gerektiği ifade edilerek, itidal çağrısında bulunuldu. Ukrayna'da diplomatik bir çözüme odaklanılması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, bölgedeki barış sürecinde Minsk Anlaşması'nın tamamen uygulanması gerekliliğine işaret edildi. Açıklamada, Rusya'nın siyasi bir çözüm için özel bir sorumluluğu olduğu, Rusya destekli ayrılıkçıların Ukrayna'da daha fazla bölge ele geçirmesinin uluslararası toplum nezdinde kabul edilemeyeceği vurgulandı. AGİT gözlemcilerinin Ukrayna'da görevlerini güvenle ve sınırlandırılmadan yapabilmeleri gerektiğine işaret edilen açıklamada, NATO'nun sıkı bir şekilde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğüne destek verdiği ifade edildi. Açıklamada, Avrupa-Atlantik bölgesinde hukukun üstünlüğü ve demokratik Ukrayna'nın güvenlik için anahtar olduğu ve NATO'nun durumu yakından takip ettiği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...