Terör örgütü IŞİD, 3 kadın milletvekili adayını öldürdü

/ Kaynak: AA
Terör örgütü IŞİD, 3 kadın milletvekili adayını öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentinde Muttahidun Bloku'ndan daha önce milletvekili adayı olan 3 kadının terör örgütü DAEŞ tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi'nin liderliğini yürüttüğü Muttahidun Bloku'ndan yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'in geçen Salı günü, partiden milletvekilliği aday başvurusunda bulunan Lamya Fadıl, İhlas Kenan ve İsra Zunun isimli 3 kadını, infaz ettiği belirtildi. Terör örgütünün gerçekleştirdiği infazın kınandığı açıklamada, hükümete Musul'un DAEŞ'ten geri alınması konusunda daha ciddi çalışması çağrısı yapıldı. Terör örgütü DAEŞ 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmiş ve emniyet ve ordu mensuplarının yanında birçok sivili de infaz etmişti. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...