Afganistan'da El Kaide lideri öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da El Kaide lideri öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonda El Kaide'nin önemli liderlerinden biri olan Ebu Huzeyfe'nin öldürüldüğü bildirildi.

Kunduz Emniyet Müdürü General Muhammed Kasım Cengelbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kunduz'un Çardere ilçesinin Rahmetbay bölgesinde düzenlenen hava saldırısında El Kaide'nin yüksek rütbeli operasyon generali Ebu Huzeyfe'nin öldürüldüğünü söyledi. Saldırıda ayrıca "Özbekistan merkezli" olarak tarif ettiği Cundullah örgütünün 3 üyesinin de öldürüldüğünü ifade eden Cengelbağ, 2 militanın da yaralandığını belirtti. Cengelbağ, diğer yandan Kunduz'un Han Abad ilçesinde de Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 örgüt üyesinin öldürüldüğünü kaydetti. Yaklaşık bir ay önce de Afganistan'ın güneydoğusundaki Paktika vilayetinde El Kaide'nin önemli liderlerinden biri olan Ebu Halil el Sudani, ABD Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...