Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e büyük darbe

/ Kaynak: AA
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e büyük darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta güvenlik güçleri, ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Cebe bölgesini düzenlediği operasyonla terör örgütü DAEŞ'ten kurtardı.

Operasyonda çıkan çatışmalarda aşiret mensubu 3 kişi yaşamını yitirirken, 27 DAEŞ militanının da öldürüldüğü bildirildi. Irak güvenlik güçleri tarafından düzenlenen ve aşiretlerin de destek verdiği kapsamlı operasyonlarda, Enbar'ın kent merkezi Ramadi'ye 90 kilometre uzaklıkta bulunan Cebe bölgesi terör örgütü DAEŞ'ten kurtarıldı. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda 27 DAEŞ militanının öldürüldüğünü, örgüte ait pek çok askeri aracın da imha edildiğini belirten yetkililer, çatışmalar sırasında aşiret mensuplarından 3 kişinin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını aktardı. Büyük kayıp veren DAEŞ'in bölgeden kaçtığı dile getirilirken, Cebe'nin artık tümüyle Irak güvenlik güçleri ile aşiretlerin denetimine geçtiği kaydedildi. Öte yandan Enbar operasyonunda görev alan Albay Velid Duleymi de Ramadi'nin 35 kilometre batısında buluna el-Vefa nahiyesinde, DAEŞ militanları ile çıkan çatışmada, 4 teröristin öldürüldüğünü, biri bomba yüklü iki aracın ele geçirildiğini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...