Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk jetlerinin IŞİD'e ilk operasyonu dünya basınında

/ Kaynak: İHA
Türk jetlerinin IŞİD'e ilk operasyonu dünya basınında

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türk jetlerinin koalisyon jetleri ile birlikte Suriye'deki terör örgütü IŞİD'e karşı gerçekleştirdiği ilk operasyonu dünya basınında da yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından dünya basını da Türk jetlerinin koalisyon jetleri ile terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki mevzilerini hedef alarak gerçekleştirilen ilk operasyonu son dakika olarak verdi. AFP, “Türk Uçakları Suriye'deki IŞİD'i Koalisyon Uçaklarıyla Birlikte İlk Kez Vurdu” başlıklı haberinde Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı aktararak, Türk uçaklarının koalisyon tarafından Suriye'deki IŞİD mevzilerine karşı yürütülen operasyonlara ilk kez katıldığını kaydetti.

Associated Press, Suzan Fraser tarafından hazırlanan “Türk Jetleri IŞİD'e karşı Hava Operasyonlarına Katıldı” başlıklı haberinde Türk jetlerinin ABD öncülüğündeki koalisyonun bir parçası olarak Suriye'deki IŞİD'e ilk hava saldırısını gerçekleştirdiğini duyurdu.

İngiliz haber ajansı Reuters ise, Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili açıklamasına dayandırarak verdiği “Türk Jetleri IŞİD'e karşı ABD Öncülüğündeki Koalisyona Katıldı” başlıklı haberinde jetlerin koalisyonun bir parçası olarak ilk kez Suriye'deki IŞİD'e ait mevzilerini vurduğunu yazdı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...