BM, 'sürdürülebilir kalkınma' için destek istedi

BM, 'sürdürülebilir kalkınma' için destek istedi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban, dünya parlamenterlerinden BM'nin 'sürdürülebilir kalkınma' ajandasına destek istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Parlamento Başkanları Dünya Konferansı'nda dünyanın değişik bölgelerinden gelen parlamenterlere yaptığı konuşmada, sivil toplumun, BM'nin sürdürülebilir kalkınma ajandasını uygulanmasında "eşit ortak" olması gerektiğini bildirdi.


BM Genel Sekreteri Ban, BM'ye üye 193 ülkeden parlamenter ve parlamento başkanlarının katıldığı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Parlamento Başkanları Dünya Konferansı" açılış oturumunda bir konuşma yaptı.


Konuşmasında dünya parlamento başkanları ve parlamenterlerinden BM'nin yeni sürdürülebilir kalkınma ajandasına yardımcı olmalarını isteyen Genel Sekreter, "istediğimiz geleceği oluşturmada sivil toplumun eşit ortaklar olduğundan emin olmak zorundayız" dedi.


Ban, dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, barış ve güvenliği desteklemek konusunda ortak mücadele verilmesinin gereğine değinirken, BM'nin yeni ajandasının temelini oluşturan 17 tane Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin (SKH) insan merkezli ve gezegene duyarlı olduğunu belirtti.


SKH, yoksulluğun ve açlığın son erdirilmesi ve herkese onurlu bir yaşam oluşturulması konusunda bir yol haritası için bir eylem planı sunuyor.


Genel Kurul'daki toplantıda bir konuşma yapan BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa ise yeni evrensel iklim değişimi anlaşmasına doğru çalışmaların devam ederken, çevrenin korunmasında parlamenterlerin çabasının hayati olduğunu söyledi. Kutesa parlamenterlerin cesur kararlarının gezegenin gelecek nesiller için korunmasına katkı sağlayacağını da kaydetti.


2 Eylül'e kadar sürecek konferansa Türkiye adına TBMM Başkanvekili AK Parti Milletvekili Naci Bostancı da katılarak, parlamenterlere salonda bir konuşma yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...