İsrail, Suriyeli sığınmacılara sırt çevirdi

/ Kaynak: AA
İsrail, Suriyeli sığınmacılara sırt çevirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'deki ana muhalefetin lideri İzak Herzog'un ülkeye Suriyeli sığınmacıların kabul edilmesi önerisine, İsrailli bakanlar tepki gösterdi.

İsrail radyosunun haberine göre Turizm Bakanı Yariv Levin, "Muhalefetin lideri İzak Herzog'un Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi önerisi, popülist ve sorumsuz bir öneridir" dedi. Levin, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini, düşman ülkeden gelen sığınmacıların düşman taraflar adına casusluk yapabileceğini, bu nedenle İsrail'e kabul edilmelerinin ulusal çıkarlara uygun olmayacağı ve demografik dengeyi bozabileceğini ifade etti.
- Kendi evine Suriyeli sığınmacı kabul edebilir
İsrail Ulaştırma, Ulusal Altyapı ve Yol Güvenliği Bakanı Israel Katz da "Sayın Herzog'un önerisi siyasi akıl ve ulusal sorumluluk yoksunluğunu gösteriyor" diyerek, Herzog'un kendi evine Suriyeli sığınmacı kabul edebileceğini kaydetti. İsrail ordu radyosunun haberine göre Adalet Bakanı Ayelet Shaked, "İsrail'in demokratik bir Yahudi ülkesi olarak çok büyük sayılarda sığınmacı kabul edemeyeceğini" söyledi. İsrail meclisinde ana muhalefet konumundaki Siyonist Birlik İttifakı'nın lideri Herzog, dün yaptığı açıklamada, atılan insani ve diplomatik adımlar çerçevesinde Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından Siyonist Birlik İttifakı'ndan yapılan açıklamada ise Herzog'un hayatları tehlike altında olan çoğu Dürzi olmak üzere birkaç yüz sığınmacının kabul edilmesini kastettiği ifade edildi. Suriye, İsrail'in düşman olarak kabul ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...