Viyana'ya tren istasyonları mülteci kampına döndü

Viyana'ya tren istasyonları mülteci kampına döndü

DÜNYA Haberleri

Yüzlerce sığınmacının akın ettiği Viyana'daki tren istasyonları, mülteci kampına döndü

Macaristan'dan Avusturya'ya geçen sığınmacılar, Nickelsdorf kasabasındaki kamplardan Viyana'ya gelmeye başladı. Otobüs seferlerinin durdurulmasının ardından sığınmacılar, kendi imkanlarıyla Viyana'daki tren istasyonlarına ulaşmaya devam ediyor. Artan sığınmacı yoğunluğu nedeniyle tren istasyonları, mülteci kampına dönüştü. Westbanhof ve Haufbanhof tren istasyonlarına gelen sığınmacıların sayısı yaklaşık 2 bine ulaştı.

Almanya'ya gitmek amacıyla istasyona akın eden sığınmacılar izdihama neden olurken, yorgunluktan bitkin düşen sığınmacılar yerlerde yatıyor.

Avusturya Devlet Demir Yolları, sığınmacıların Almanya'ya geçişlerini önlemek için tren seferlerini kontrollü olarak sağlıyor. Sığınmacıların bilet almasına ve trenlere binmesine izin verilmiyor.

Sığınmacıları barındıracak yer bulamayan Avusturya hükümeti, sığınmacıların istasyonlarda kalmasına ses çıkarmıyor.

Yetkililer, son iki gün içerisinde Macaristan'dan 20 bin sığınmacının Avusturya'ya geçiş yaptığını tahmin ettiklerini belirtiyor.

Öte yandan Avusturya İçişleri Bakanlığı, bu geceden itibaren Macaristan sınırından gelen sığınmacı akınını durdurmak amacıyla daha sıkı sınır kontrolleri yapacaklarını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...