Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem

/ Kaynak: AA
 Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem

DÜNYA Haberleri  / AA

Şili'de 8,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Halktan kıyı bölgelerinden ayrılmaları istendi.

Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında meydana gelen 8,3 şiddetindeki depremde 5 kişinin hayatını kaybettiği 20 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, depremde 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Ülke çapında 1 milyon kişinin tsunami riski taşıyan bölgelerden tahliyesinin gerçekleştirildiği ifade edildi.  Sahil kenti Coquimbo'ya 4,5 metrelik tsunami dalgalarının vurduğu bildirildi.

Depremin merkezine en yakın iki şehir olan Coquimbo'da 4,5, Tongoy'da ise 2 metrelik dalgalar kıyaya vurdu.
Her iki bölgenin de felaket bölgesi ilan edildiğini açıklayan Devlet Başkanı Michelle Bachelet'in yarın felaket bölgelerinde incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, tsunami dalgalarının ülkenin kıyı şeridini vurabileceği uyarısından sonra 2010 depreminde büyük zarar gören başkent Santiago'nun güneyindeki Constitucion bölgesinde yer alan hastane ve hapishanedekiler tahliye edilmişti.
Şili'de 2010 yılında 8,8 şiddetindeki depremde 525 kişi hayatını kaybetmişti.##tgvideo##

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...