Husilerin Taiz'e düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 4 sivil öldü

/ Kaynak: AA
Husilerin Taiz'e düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 4 sivil öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Husiler, ülkenin güneybatısında bulunan Taiz kentine düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 4 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husi militanların attığı havan topları, Taiz'in Mesbah, Darbe ve Ba'rara bölgelerine isabet etti. Saldırıda 5 yaşında 1 çocuğun da aralarında bulunduğu 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları, kuşatma altında tuttukları Taiz kentine sık sık saldırı düzenliyor. Yaşam alanlarının hedef alındığı saldırılar, sivil kayıplara neden oluyor. Uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...