Almanya'da camiye gamalı haç

Almanya'da camiye gamalı haç

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Mögglingen şehrinde haftasonu Milli Görüş Teşkilatı IGMG'ye bağlı bir caminin duvarların gamalı haç çizilerek ırkçı bir saldırı yapıldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaletine bağlı Mögglingen şehrinde Milli Görüş Teşkilatı IGMG'ye bağlı bir caminin duvarlarına gamalı haç resmi çizen ırkçılar, aynı zamanda yabancı düşmanlığı ifade eden 'dışarı' anlamındaki Almanca 'Raus' sözcüğünü yazdılar. Öte yandan Almanya'nın Saksonya Eyaletine bağlı Freital şehrinde, bir mülteci yurdunun penceresine atılan bir havai fişek patladı. Patlama sonucu pencerenin camı kırıldı. Ardından gece yarısı Sol Parti bürosuna saldırı yapıldı. Dresden polis sözcüsü, gece bir patlama duyulduğunu, büronun pencerelerinden birinin camının kırıldığını bildirdi. Aynı eyalete bağlı Leipzig şehrinde oluşturulan Leipzig Birliği ise, Pazartesi günleri yapılan 'Legida' isimli İslam düşmanı gösterilere karşı direnişe çağırdı. 'Leipzig'e hoşgeldiniz - Dünyaya açık bir şehir' sloganı altında birçok gösteri düzenlendiği bildirildi. (Kaynak: Yeni Şafak)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...