NATO Genel Sekreteri'nden skandal açıklama

/ Kaynak: DHA
NATO Genel Sekreteri'nden skandal açıklama

DÜNYA Haberleri  / DHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 'Türkiye, kendini NATO olmadan savunabilir' dedi ve ekledi 'PKK'ya karşı ölçülü davranın'.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, ABD'nin öncülüğünde IŞİD'e karşı savaş için kurulan uluslararası askeri koalisyona büyük katkısı olacağını düşünmediğini söyledi. Stoltenberg “Türkiye'nin büyük bir ordusu ve güçlü güvenlik güçleri var. Bu nedenle gelecekte Türkiye'ye askeri bir destek söz konusu değil. Türkiye kendini NATO olmadan da savunabilir” dedi.
HADSİZ ÇIKIŞ
Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu terör örgütü PKK'ya karşı yapılan hava saldırıları konusunda uyardı. NATO Genel Sekreteri hava saldırılarının terör örgütü PKK ile olan barış sürecini tehlikeye soktuğunu söyledi. Stoltenberg ”her ülkenin kendini savunma hakkı vardır. Türkiye'nin de terörist saldırılara karşı savunma hakkı vardır. Ama, bu savunma ölçüler içinde kalmalı ve gereksiz yere sorun daha da büyütülmemelidir” dedi. Stoltenberg, “bir terörist saldırı, sorunun barışçıl ve siyasi yollarla çözüm çabalarını engellememelidir” dedi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...