Hollande ve Cameron'un gece mesaisi

/ Kaynak: AA
Hollande ve Cameron'un gece mesaisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan David Cameron ile bir araya geldi.

İngiltere Başbakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ikilinin, İngiltere'nin güneydoğu bölgesi Buckinghamshire'da bulunan Başbakanlık özel konutu Chequers'da çalışma yemeğinde bir araya geldiği bildirildi. Görüşmenin bir saatten fazla sürdüğü belirtilen açıklamada, iki liderin Avrupa Birliği'nin (AB) reforme edilmesi, Avrupa'daki mevcut sığınmacı krizi, Ukrayna, Libya ve Suriye'deki gelişmeler ile iklim değişikliği konularını ele aldıkları kaydedildi. Açıklamada, Cameron ve Hollande'ın, yarın düzenlenecek AB hükümet ve devlet başkanlarının katılacağı AB Zirvesi'nin, sığınmacı krizine yönelik "daha kapsayıcı bir yaklaşıma, özellikle de Suriye'den kaçan sığınmacıların, Suriye'nin komşu ülkelerde kaldığından emin olunması için bölge ülkelerine verilecek desteğin artırılmasına odaklanması" gerektiğinde hemfikir olduğu aktarıldı. Bu arada Hollande, İngiltere temasları kapsamında başkent Londra'daki Winston Churchill Fransız Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...