Hamaney'den ABD'ye suçlama

/ Kaynak: AA
Hamaney'den ABD'ye suçlama

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'ın lideri Ayetullah Ali Hamaney, İslam coğrafyasında yaşanan sorunların sebebinin ABD'nin bölgede uyguladığı kötülük politikası olduğunu söyledi.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İslam coğrafyasında yaşanan krizden ABD'yi sorumlu tuttu. Hamaney'e ait resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, bölgede yaşanan sorunların sebebinin ABD'nin uyguladığı politika olduğunu savundu. Mesajda "Bugün, bölgedeki savaş, dökülen kan, onca yıkım, insanların yurtlarından olması, fakirlik, geri kalmışlık, ırklar ve mezhepler arasındaki ihtilaflar, Amerika'nın bu bölgedeki kötülük politikasından kaynaklanmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu. Öte yandan İsrail'in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine yer verilen mesajda, bu konuların Müslümanların en önde gelen sorunları olduğu belirtildi. Hamaney'in mesajında, "Büyük İslam ümmetinin bölgeleri olan Irak, Şam, Yemen, Bahreyn, Batı Şeria, Gazze, bazı Asya ve Afrika ülkelerindeki ağlanılası olaylarda dünya sömürgecilerinin parmaklarının olduğu görülmeli ve bunun çaresi için düşünülmelidir" denildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...