Danimarka'dan PKK itirafı

Danimarka'dan PKK itirafı

DÜNYA Haberleri

Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen, 'Biz PKK'ya doğrudan silah vermiyoruz. Irak'taki Kürtlere veriyoruz. Ama kimin eline geçiyor bilmiyoruz'

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, partisinin Kopenhag teşkilatı tarafından hazırlanan “IŞİD ve Radikalizm” konulu panel sırasında, PKK'ya destek verdiklerini açıkça ortaya koydu. Jensen, “PKK Kürtlere ve barış sürecine zarar veriyor, Erdoğan'a fırsat yaşatıyor” diyerek Türkiye'ye karşı PKK'nın safında olduklarını itiraf eden Jensen, "Biz PKK'ya doğrudan silah vermiyoruz. Biz Irak'taki Kürtlere veriyoruz. Ama kimin eline geçiyor bilmiyoruz. Ama işbirliği yaptığımız Kürtlerle silahlı militanlar arasında gri bölge varsa biz oradayız.” dedi.
TERÖR ÖRGÜTÜNE AKIL VERDİ
Destekledikleri PKK'nın Türkiye'ye karşı bir saldırıyı üstlenmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Jensen, "PKK kendisi için büyük sorun yaşattı. 11 Temmuz'da 'Türkiye'deki terör saldırılarından biz sorumluyuz' şeklinde açıklama yapmakla Kürt halkına ve açılım sürecine zarar verdi. Belki provoke edilmiş olabilirler, PKK böyle bir itirafta bulununca biz dünya toplumu olarak kilitlenip kaldık.” şeklinde konuştu.
IŞİD, TÜRKİYE'DEN DAYAK YER
Jensen, "Kürtler kimin silahlı mücadeleyi, kimin politik mücadeleyi yürüteceği konusunda aralarında anlaşamıyor. Şayet terör saldırılarında bulunurlarsa onlarla bir olamayız.” dedi. Sözlerini, “IŞİD'in petrolü kimlere sattığını bilsek engel olmak için mücadele ederiz” diye sürdüren Jensen, “Türk askerine karşı askeri gücü olmadığını biliyor. IŞİD Türkiye'ye karşı yanlış bir şey yaparsa çok büyük dayak yer; bunu biliyor” dedi ve ekledi:
TÜRKİYE İÇİN TEHDİT KÜRT DEVLETİ
“Türkiye için tehdit unsuru, IŞİD değil, bağımsız Kürt devleti. Çünkü o zaman diğer bölgelerdeki Kürtler 'onlar devlet kurdu ise biz niye kurmayalım' diyecekler. Türkiye'nin IŞİD'i bombalamasının nedeni, bazıları, Kobani'ye inşaat malzemesi taşıdılar. IŞİD bunun için Türkiye içinde bombalı saldırıda bulundu. Stratejik olarak çok aptalcaydı. Türkleri uyardılar. Türk ordusu çok güçlü ve IŞİD Türkiye'ye karşı bir eylemde bulunma cesareti gösteremez.”
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...