Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Irkçı Netanyahu'

/ Kaynak: AA
'Irkçı Netanyahu'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son kararlarını "ırkçı ve uluslararası kanunun ihlali" olarak nitelendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun üst düzey güvenlik yetkilileriyle gerçekleştirdiği olağanüstü toplantının sonuçlarına ilişkin, "Netanyahu'nun Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik kararları, ırkçı ve uluslararası kanuna aykırıdır" denildi. Açıklamada, "Bunlar halkın iradesini kırmada başarılı olmayacak, aksine işgalle mücadelede ısrarını arttıracaktır" ifadesine yer verildi. Netanyahu'nun, "ülkedeki son saldırıların yansımalarını görüşmek" üzere üst düzey güvenlik yetkilileriyle olağanüstü toplantı yaptığı bildirilmişti. Toplantıda, "Batı Şeria ve Kudüs'te düzenlenen eylemlerin faillerinin evlerinin yıkılması, Batı Şeria'daki İsrail askeri gücünün arttırılması, Batı Şeria ve Kudüs'teki olaylara katılan Filistinlilere yönelik idari gözaltılar, Mescid-i Aksa ile Eski Şehir'den uzaklaştırma gibi bir dizi önlemler alınması"nın kararlaştırıldığı belirtilmişti. Bakanlar Kurulu Siyasi ve Güvenlik Komitesinin de güvenlik durumunu ele almak üzere olağanüstü toplanacağı bilgisi verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...