ABD'den Rusya'ya çok sert tepki

ABD'den Rusya'ya çok sert tepki

DÜNYA Haberleri

Ashton Carter, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalinin Washington'ın Moskova'ya karşı tutumunu sertleştirmesine yol açacağını söyledi.

Birtakım askeri görüşmeler için İspanya'da bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter açıklamasında detaylara girmeden, "Bu, Rusya'ya yönelik tutumumuzu daha sertleştirmemize neden olacak ve onların çok iyi düşünmediğinin de bir başka kanıtı" ifadesini kullandı.  
AFP'nin haberine göre; Carter, Rus uçaklarının Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek için Suriye'de harekete geçmesinin ardından ülkesi ile Rusya arasında muhtemel terslikleri önlemek adına girişilen görüşmelerin de sekteye uğramış gibi göründüğünü söyledi. 
"Bu görüşmeler Moskova'nın fikriydi. Onlardan bir yanıt bekliyoruz. Gelmeliler ve bunu hemen yapmalılar" diyen Carter, şöyle devam etti: "Teklifi uygularsanız bu profesyonelce olur ve bunu şimdiye kadar gerçekleştirmediler ve bu da onların stratejik kafa karışıklığının bir işareti olabilir." 
Gazetecilere yaptığı açıklamada Carter, gönüllü Rus askerlerin Suriye'ye gitmeleri yönündeki haberleri doğrulamazken, "Eğer doğruysa bu, sadece onların Suriye'deki hatalarının daha da derinleştirir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...