İngiltere'den Rus tehdidine karşı Baltık ülkelerine askeri destek

/ Kaynak: AA
İngiltere'den Rus tehdidine karşı Baltık ülkelerine askeri destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, ülkesinin Baltık ülkelerine olası Rusya tehdidine karşı asker göndereceğini açıkladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Fallon, "NATO'nun doğu kanadında bulunan Baltık ülkeleri ve Polonya gibi müttefiklerimize destek için böyle bir karar aldık" dedi. Kararın, Rusya'nın olası provokasyon ve saldırılarına karşı alındığını belirten Fallon, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği saldırılarla ilgili de "Rusya halihazırda çok ciddi olan bir durumu daha da tehlikeli hale getirmektedir. Bugünkü toplantıyla bu krizin, özellikle de hava güvenliği çerçevesinde şiddetini azaltmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Rusya'ya Esed rejimini desteklemeye son vermesi çağrısında bulunduklarını kaydeden Fallon, Suriye'nin komşularına, özellikle de Türkiye'ye daha fazla destek vereceklerini belirtti.
Bu arada, İngiliz Sky haber kanalı, NATO'nun Rusya'nın Suriye'de artan aktivitelerine karşı Türkiye'ye asker göndermeye hazır olduğunu bildirdi. İngiliz yayın kurumu BBC de NATO savunma bakanlarının bugün Rusya'nın Suriye'de artan askeri aktivitelerini değerlendireceğini belirterek "NATO üyelerinin bugün Türkiye ile dayanışma mesajı vermesi bekleniyor" ifadesini kullandı.
ABD'nin yönetimindeki koalisyon güçleri geçen yıldan bu yana Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava saldırıları düzenliyor. NATO bu saldırılara katılmıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...