Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den eğit-donat açıklaması

ABD'den eğit-donat açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD, IŞİD'le mücadele kapsamında Suriye'de belirli muhalefet liderleri ve onların ünitelerine silah ve ekipman desteğinde bulunma kararı aldı.

ABD, IŞİD'le mücadele kapsamında Suriye'de taramadan geçirilmiş belirli muhalefet liderleri ve onların ünitelerine silah ve ekipman desteğinde bulunma kararı aldı.


Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriye'de IŞİD ile mücadele çabalarına ilişkin yaptığı açıklamada, örgütle savaş çabaları kapsamında Pentagon'un, geçtiğimiz yıl Kongre'den Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesine yönelik yetki aldığını hatırlattı. Eğit-donatın başlangıcından itibaren katettikleri aşamayı gözden geçirdiklerini, zorlukların belirlendiğini ve sahada partnerlerinin desteklenmesini ilerletmek için karar almaya çalıştıklarının altını çizen Cook, bu süre zarfında da sahadaki koalisyon ortaklarının örgütün kontrolündeki alanları geri alması için çabaladıklarına vurgu yaptı.


Cook, açıklamasında, "Bu ilerlemeye ilaveten, Savunma Bakanı Ashton Carter, taramadan geçirilmiş belirli muhalefet liderleri ve onların ünitelerine teçhizat ve silah desteğinde bulunma talimatı verdi ki zamanla onlar hala  IŞİD tarafından kontrol edilen alanlara daha güçlü girebilsin. Bu grupların katettiği aşamayı izleyeceğiz ve IŞİD'e karşı savaşlarında onlara hava desteği sunacağız" bilgisini paylaştı.

ABD'den eğit-donat açıklaması


Bu liderlerin ve ünitelerinin teçhizatlandırılmasının Suriye'de IŞİD'e karşı sağlanmış olan ilerlemenin güçlendirilmesini sağlayacağını ifade eden Cook, açıklamasında Carter'ın, "Suriye'de IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasında yerel, harekete geçirilmiş ve kabiliyetli güçlerin başarısına bağlı olacağına inancımı sürdürüyorum. Bugün başlattığımız değişiklikler zamanla Suriye'de IŞİD ile mücadele eden kuvvetlerin muharebe gücünü artıracak ve IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması kampanyamıza yardımcı olacaktır" değerlendirmesine yer verdi.


Cook, örgütle mücadele kapsamındaki koalisyona destek olan partnerlerine de teşekkür ederek, onlarla işbirliğini genişletmek ve derinleştirmek için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. Cook, "Bu programı değerlendirmeye devam edeceğiz ve uygun görüldüğü takdirde zamanla düzenlemeler yapmayı umuyoruz. En başından beri dediğimiz gibi, IŞİD'e karşı mücadele zaman alacak" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...