Gazze ateş altında: 5 Filistinli yaralandı

Gazze ateş altında: 5 Filistinli yaralandı

DÜNYA Haberleri

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim sürerken, İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılarda 5 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi ile müdahale ettiğini belirtti.

Kudra, müdahale sonucu 5 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını ve durumlarının hayati risk taşımadığını, 14'ünün ise göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi atlattığını ifade etti.

Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerle, İsrail askerleri arasındaki gerilim 9'üncü gününde devam ediyor.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 42'ye yükseldiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...