İsrail'e öfke büyüyor

İsrail'e  öfke büyüyor

DÜNYA Haberleri

Filistin'de İsrail askerlerinin yetkilerinin artırılması üzerine Filistinli gençlerin, bıçaklı saldırı sebebiyle öldürülmesi tansiyonu iyice yükseltti.

Filistin'de İsrail askerlerinin yetkilerinin artırılması üzerine keyfi gözaltılar artarken Filistinli gençlerin, bıçaklı saldırı sebebiyle öldürülmesi bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. Dün de El-Halil ve Gazze şehrinde 5 Filistinli İsrail askeri tarafından vurularak öldürülürken, onlarca Filistinli yaralandı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerden biri ise, 14 yaşında bir Filistinli çocuk oldu. El Halil şehrinin Şehitler Caddesi'nde, Yahudi bir yerleşimci terörist tarafından silahlı saldırıya uğrayan Filistinli çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. İsrail yetkilileri, Doğu Kudüs ve El Halil'deki saldırılarda öldürülen Filistinlilerin “bıçaklı saldırı girişiminde bulunduklarını” için vurulduklarını iddia etti. Öte yandan İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında yer alan Şucaiyye Mahallesindeki yerleşim yerleri ile okul yakınlarına attığı göz yaşartıcı gazdan aralarında öğrencilerin bulunduğu onlarca Filistinli etkilendi. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 42'ye yükselirken, olaylarda 7 de İsrailli öldü. İsrail güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığı, bunlardan 15'inin de yaralı olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...